Asiantuntija-artikkelit

Kotimaisuus on arvovalinta, joka työllistää ja rakentaa yhteiskuntaa

Meillä PunaMustassa on käytössämme Avainlippu-merkki, joka osoittaa, että työ on tehty täällä Suomessa yhteisesti sovittujen periaatteiden ja lakien pohjalta. Merkin tarkoitus on auttaa asiakasta valitsemaan suomalainen vaihtoehto.

Yritys voi käyttää yritysviestinnässään Avainlippua, kun liikevaihdosta yli 75 prosenttia syntyy tuotteista tai palveluista, joille on myönnetty Avainlippu-merkin käyttöoikeus. Avainlippu myönnetään Suomessa valmistetulle tuotteelle tai tuotetulle palvelulle, jonka kotimaisuusaste on vähintään 50 prosenttia. Tähän lasketaan mukaan kaikki, mitä tuotteen tai palvelun valmistamiseen tarvitaan, kuten työ, raaka-aineet, lämmityskulut ja hallinto. Meidän tuotteemme ja palvelumme ylittävät vaaditun kotimaisuusasteen reilusti, ja valtaosa tuotteidemme valmistukseen tarvittavista raaka-aineista ja tarvikkeista on kotimaista alkuperää. Esimerkiksi käyttämästämme paperista yli 90 prosenttia on valmistettu Suomessa. Tämä on arvovalinta, jonka olemme tehneet sen sijaan, että hakisimme vain halvinta vaihtoehtoa.

Tiedätkö, millaisissa oloissa ostamasi tuotteet valmistetaan?

Palveluiden kotimaisuus ja kotimaisen työn tukeminen ovat meille PunaMustassa keskeisiä arvotekijöitä. Kotimaisuuden tärkeys on korostunut entisestään korona-aikana, ja olemme pyrkineet varmistamaan poikkeusoloissakin, että työllistämme nyt ja tulevaisuudessa ammattilaisia Suomessa, sekä välittömästi että välillisesti. Suomalaiset arvostavat kotimaassa tuotettuja tuotteita ja palveluita, ja haluamme vastata omalta osaltamme tähän tarpeeseen. Kotimaisten palveluiden ostamisesta on sekin etu, että asiakkaat tuntevat Suomen työolot ja niitä säätelevät lait. Meille asiakas voi tulla vaikka tutustumaan tuotantolaitoksiin, jos hän haluaa nähdä, millaisissa olosuhteissa tuotteita valmistetaan.

Kotimaisuus ulottuu hankintastrategiaan asti

Kotimaisuus on yksi keskeisimmistä tekijöistä myös, kun teemme päätöksiä hankinnoistamme. Tämä kriteeri on ulotettu hankintastrategiaamme asti. Kotimaasta ostetun työn arvoketju on merkittävä kansantalouden ja koko maan hyvinvoinnin kannalta. Suomalaisten tuotteiden ja palveluiden ostaminen auttaa pitämään työpaikkoja jatkossakin kotimaassamme. Näin vaikutamme välillisesti yhteiskuntamme palveluiden rakentamiseen ja ylläpitämiseen: suosimalla kotimaisia tuotteita ja palveluita laitamme hyvän kiertämään. Tutustu tästä tarkemmin PunaMustan vastuullisuuteen.

Blogitekstin asiantuntijana toimi PunaMustan laatu- ja ympäristöpäällikkö Jari Martovaara, joka vastaa laatu- ja ympäristöasioiden ylläpidosta ja kehityksestä sekä muun muassa hiilijalanjäljen laskentaan ja pienentämiseen liittyvistä hankkeista.

Jaa

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

Jätä meille yhteystietosi ja kerro, mistä palveluistamme haluaisit kuulla lisää. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä arkisin vuorokauden sisällä.

Tilaa uutiskirje

Kerromme sinulle uutiskirjeessämme upeista asiakastoteutuksista ja kuulet vinkkejä, miten hyödyntää palveluitamme. Täytä sähköpostiosoitteesi ja tilaa.

Lue lisää asiantuntija-artikkeleita