Aineisto-ohjeet

Aineisto-ohjeet

Jotta valmis painotuotteesi on yhtä loistelias kuin visiosi, noudatathan annettuja ohjeita. Katsasta ohjeistomme eri painoaineistojen valmistukseen ja ota tarvittaessa rohkeasti yhteyttä, jos jokin jää askarruttamaan. Asiantuntijamme auttavat mielellään.

Aineisto-ohjeet laadukkaan painoaineiston valmistamiseen

Tältä sivulta löydät aineisto-ohjeet laadukkaan painoaineiston valmistamiseen. Tutustu myös tarkempiin tuotekohtaisiin aineisto-ohjeisiimme ja ota yhteyttä, mikäli jokin jäi askarruttamaan.

Aineiston toimitus

Toimita aineistosi aineistontoimituslomakkeella tai ftp-siirtona. Tarvittavat tunnukset FTP:n käyttöön saat yhteyshenkilöltäsi.

I-Print aineiston siirto tapahtuu osoitteessa https://transfer.punamusta.com/

Tiedostomuoto ja pdf-asetukset

Painokelpoisen aineiston tiedostomuoto on PDF. Tallenna siis painoaineistosi PDF-tiedostomuotoon. Jos käytät sivunvalmistukseen InDesign-ohjelmaa, suosittelemme PDF-tiedoston valmistamista ohjelman Export-komennolla. Microsoft Office -ohjelmilla valmistetut tiedostot eivät ole sellaisenaan painokelpoista materiaalia. Muiden kuin PDF-tiedostojen painokuntoon valmistamisesta sekä mahdollisesta aineistojen painokuntoon saattamisesta veloitamme erikseen.

Kuvat

Laadukkaan painonjäljen varmistamiseksi kuvien resoluutio digi- ja offset-painatuksessa tulee olla 300 dpi, rasterointitavasta riippumatta. Sanomalehtituotteissa riittävä resoluutio kuville on 200 dpi ja messuseinissä sekä muissa kauempaa katseltavissa tuotteissa n. 120 dpi. Tarkista aineistollesi määritelty resoluutio tuotekohtaisista ohjeista ja ota tarvittaessa yhteyttä asiantuntijaamme.

Fontit

Suosittelemme käyttämään painotyöstä riippumatta Postscript- ja OpenType-fontteja. Fontit tulee olla sisällytettynä PDF-tiedostoon ja grafiikkatiedostoissa mieluiten konvertoituina poluiksi.

Värit ja väriprofiilit

Tarkista aineistosi oikea väriavaruus ja väriprofiilit tuotekohtaisista ohjeista. Ota tarvittaessa yhteyttä, jos jokin jää askarruttamaan. Asiantuntijamme auttavat mielellään.

Ympäristö- ja vastuullisuusmerkinnät

Ympäristömerkki kertoo tuotteen ympäristövaikutuksista. PunaMustalla on PEFC-Chain of Custody-merkkien käyttöoikeus. Merkin avulla viestimme painotuotteen lukijalle ympäristöasioiden vastuullisesta hoidosta. PEFC-merkistä on kaksi versiota, toisessa on mukana merkin tarkoitusta avaava PEFC-väittämä.

Huomioithan merkkiä koskevat seuraavat säännöt:

  • Merkin käyttölupa on painotalokohtainen, lupanumero tulee olla oikein.
  • PunaMustaa koskeva merkki tulee sijoittaa painopaikkatiedon yhteyteen.
  • Merkkiä saa skaalata, mutta sen yhteydessä olevat tekstit sekä lupanumero tulee olla luettavissa.
  • Merkin väriä ei saa vaihtaa. Tarvittava värivalikoima löytyy oheisesta zip-paketista.

Lataa merkit käyttöösi.

Suunnittelupohjat 

Laadimme käyttöösi taittopohjia helpottamaan suunnittelutyötäsi. Lataa tästä käyttöösi suunnittelupohja.

Seinäkalenteri
Haitaritaitto A4, 6-sivua
Haitaritaitto A5, 6-sivu
A4 kansio
Pöytäkolmio

Liiteopas

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

Jätä meille yhteystietosi ja kerro, mistä palveluistamme haluaisit kuulla lisää. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä arkisin vuorokauden sisällä.

Tilaa uutiskirje

Kerromme sinulle uutiskirjeessämme upeista asiakastoteutuksista ja kuulet vinkkejä, miten hyödyntää palveluitamme. Täytä sähköpostiosoitteesi ja tilaa.