Aineisto-ohje suurkuva

Parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi, noudatathan suurkuva-aineiston teossa seuraavia ohjeita. Tarkistathan vielä lopuksi ennen aineistosi lähettämistä, että se vastaa pyydettyjä ominaisuuksia. Asiantuntijamme ovat apunasi, joten älä epäröi ottaa yhteyttä.

AINEISTO-OHJE LAADUKKAAN SUURKUVA-AINEISTON VALMISTUKSEEN

Aineistojen rakentelussa on muutamia oleellisia asioita, jotka muistamalla projektisi sujuu kuin tanssi. Olemme keränneet tälle sivulle ohjeet yhteen pakettiin sinua varten. Muistathan, että meiltä voit aina myös kysyä apua aineiston valmistukseen.

Aineiston toimitus

Voit toimittaa aineistosi joko aineistontoimituslomakkeella tai suoraan myyjille. Jos jokin aineiston toimituksessa askarruttaa, ota rohkeasti yhteyttä asiantuntijaan.

TIEDOSTOTYYPPI JA TALLENNUS

Tallenna aineisto painovalmiiksi PDF-muotoon. Suositeltavat Adobe PDF Preset -asetukset ovat “Press Quality” tai “PDF/X-1a:2001”.

Nimeä tiedosto selkeästi. Hyvä tapa on nimetä aineisto sisällön perusteella ja liittää tiedostonimeen aineiston lopputuotteen koko. Esim. “IsoJuliste_1200x2000mm”

Nimeä tiedosto ilman ääkkösiä esim. messupöytä -> messupoyta.

Jos tiedosto on eri koossa kuin lopputuotekoko (1:2, 1:4 tai 1:10), kerro se tiedoston nimessä esim. ”IsoJuliste_1200x2000mm_50PROS” (koko on 50 prosenttia koosta 1200x2000mm).

ASEMOINTI JA LEIKKUUVARAT (BLEED)

Asemoi aineisto arkin keskelle. Arkin reunaan ulottuvien elementtien on oltava vähintään 5 mm yli arkin reunan. Tarkistathan, että leikkuuvara eli bleed tallentuu myös taitto-ohjelmasta luotavaan PDF-tiedostoon.

Leikkuumerkit ja kohdistusmerkit voi jättää aineistoon.

VÄRIT

Käytä CMYK-väriprofiilina Coated Fogra39 (ISO 12647:2:2004).
Pelkkää kuvaa sisältävä aineisto voi olla RGB:nä. Käytä silloin AdobeRGB-väriprofiilia. Lisäväreillä (esim. Pantone-värit tai valkoinen lisäväri ”WHITE”) painettavissa töissä jätä ne spottiväreiksi.

Tarkastele aineisto Acrobatin ”Output Preview” -toiminnolla Fogra39-profiiliä käyttäen.

FONTIT

Tarkista, että kaikki käyttämäsi fontit on sisällytetty PDF-tiedostoon (Embedded), tai konvertoi kaikki teksti poluiksi. Älä lähetä fonttitiedostoja. Jos aineiston tekstejä täytyy muokata, joudumme ostamaan fontin, ellei se ole osa Adobe Fonts- tai Google Fonts -kirjastoja tai järjestelmäfontti.

STANSSATTAVAT / MUOTOONLEIKATTAVAT TUOTTEET

Tee leikkuulinjat taitto-ohjelmassa vektoreina. Stanssi/leikkuulinjan tulee muodostua yhdestä yhtenäisestä viivasta, ei useasta eri palasta tai katkoviivasta
Tee leikkuulinjat spottiväreinä, joiden nimet ovat:

  • Through Cut = stanssaus/muotoonleikkuu
  • Crease  = nuuttaus/taite
  • Kiss Cut = ritsaus/viiltolinja

Toimita aineisto leikkuulinjan kanssa ja ilman, jotta voimme hyödyntää aineistoa eri tavoin.

KUVIEN RESOLUUTIO

Sävykuvien resoluutio 1:1-koossa:

  • 150- 300 ppi (julisteet ym. pienemmät tulosteet).
  • 50-150 ppi (suurkuvat)
  • 30-50 ppi (jättikokoiset tulosteet)
  • Bitmap-kuvien resoluutio vähintään 600 ppi, mieluusti 1200 ppi.

HUOM! Jos teet aineiston esimerkiksi 1:10-kokoon, varmista että resoluutio riittää 10-kertaiseen suurennokseen (esim 1:10 150 ppi = 1:1 15 ppi).

PERSONOITAVAT TUOTTEET (VAIHTUVA DATA)

Personoitavista tuotteista (esim. laajat käyntikortti-, nimikyltti-, id-kortti- tai osoitekenttätyöt) täytyy toimittaa muokattavissa oleva aineistopohja, PDF-malli lopullisesta tuotteesta sekä vaihtuva data Excel-taulukkona, jossa yhteen tuotteeseen tulevat tiedot on oltava aina samalla rivillä omissa sarakkeissaan. Personoitavan tekstin fontti tulee olla joko osa Adobe Fonts- tai Google Fonts -kirjastoa tai perusjärjestelmäfontti. Jos olet käyttänyt jotain muuta kaupallista fonttia, joudumme ostamaan sen työtä varten erikseen.

Avoin taittotiedosto tai pelkkä kuva ei ole painovalmis aineisto. Siihen sisältyy aina erikseen laskutettavaa aineistotyötä.
Jos haluat kuitenkin toimittaa aineiston avoimena taittontiedostona tai kuvana, niin tallenna se Adoben grafiikkaohjelmien (Illustrator, InDesign) natiiviformaattiin (.ai tai .indd) tai jpg-, tif- tai psd-kuvaksi. Varmista, että tiedoston mukana tulee kaikki kuvalinkit ja konvertoi fontit poluiksi (kts. kohta fontit). Liitä mukaan PDF-vedos aineistosta.

Jaa

Asiantuntijamme kertoo sinulle lisää

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

Jätä meille yhteystietosi ja kerro, mistä palveluistamme haluaisit kuulla lisää. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä arkisin vuorokauden sisällä.

Tilaa uutiskirje

Kerromme sinulle uutiskirjeessämme upeista asiakastoteutuksista ja kuulet vinkkejä, miten hyödyntää palveluitamme. Täytä sähköpostiosoitteesi ja tilaa.