Inkjet-ohjeet

Jo tuotteen suunnitteluvaiheessa on hyvä tutustua osoitemerkintään liittyviin ohjeisiin. Lue myös miten ja missä tiedostomuodossa toimitat osoitetiedoston oikein.

Inkjet-ohjeet osoitemerkintään ja osoitetiedostoihin

Olemme kooneet tälle sivulle  osoitemerkintään ja osoitetiedostoihin liittyvät ohjeet eri painotuotteille. Tutustu tuotekohtaisiin ohjeisiin ja ota tarvittaessa yhteyttä omaan yhteyshenkilöösi.

Inkjet-ohjeet sanomalehti-tuotantoon

Painotuotteen inkJet-tila ja sijainti

Osoitteellisiin tuotteisiin tulee jättää vähintään 40 mm korkea ja 90 mm leveä valkoinen tila tuotteen reunasta mitattuna.

Osoitteelle varatun tilan sijainti

Tabloid postitaitettu: etusivun yläkulma, tulostus pystyssä

Tabloid suora: etusivun oikea yläkulma, tulostus vaakana


Broadsheet postitaitettu: etusivun vasen yläkulma, tulostus vaakana


Broadsheet suora: etusivun vasen yläkulma, tulostus pystyssä

Informaatio postitusaineiston mukaan

Postitusaineiston mukana tulee toimittaa Itellan asiakas- sekä laskutusosoitteennumero ja tieto tuotteen postitustavasta (Asiakassuora, Press basic 1 ja 2…)

Osoiteaineisto
  • Osoitteisto voidaan tulostaa tuotteeseen maksimissaan neljälle riville
  • Yhdelle riville mahtuu maksimissaan 30 merkkiä
  • Osoitteisto voi olla: CSV, XLS, XLSX, TSL tai sarkaineroteltu tekstitiedosto. Muissa tapauksissa ota yhteys PunaMustan yhteyshenkilöön.
  • Yhden tilaajan tiedot tulee olla yhdellä rivillä.
Esimerkki inkjet -tietuekuvauksesta:
  • Kenttä 1 nimi1 (pakollinen)
  • Kenttä 2 nimi2
  • Kenttä 3 lähiosoite (pakollinen)
  • Kenttä 4 postinumero (pakollinen)
  • Kenttä 5 postitoimipaikka (pakollinen)
Kotimaiset osoitteet

Kotimaiset osoitetiedostot tulee toimittaa yhtenä tiedostona. Tiedostojen yhdistäminen on myös mahdollista.
Jos työssä on versioita, kuten erilaisia liitteistyksiä, täytyy osoitteet toimittaa eri tiedostoina.

Ulkomaiset osoitteet

Ulkomaiset osoitteet tulee toimittaa aina omana tiedostonaan, jossa maatunniste on omassa kentässään.

Osoitteiden toimitus

Osoiteaineistot voit toimittaa aineistonsiirtopalvelumme avulla. Ohjeet onnistuneeseen aineistonsiirtoon löydät palvelun etusivulta. Osoiteaineiston toimituksen jälkeen saat vahvistuksen toimituksesta sähköpostiosoitteeseesi.

Voit toimittaa osoitteet myös ftp:n avulla (saat tarvittaessa tunnukset ja ohjeet yhteyshenkilöltäsi). Lähettäessäsi osoitteet ftp-siirtona, toimita lähetyksestä raportti osoitteeseen inkjet@punamusta.com.

Inkjet-ohje aikakauslehtituotantoon

Painotuotteen inkJet-tila
Inkjet-osoitteellisten tuotteiden takakanteen tulee jättää minimissään 30 mm korkea valkoinen tila. Vastaanottajan osoitetiedot tulostetaan aina tuotteen oikeaan reunaan. Osoitetilan minimileveys oikeasta reunasta on 150 mm, joka riittää osoitteisiin kotimaan liikenteessä. Jos osoitetilaan tulee Itellan maksumerkintöjä tai muita lisätekstejä, tulee tilan olla koko takakannen levyinen. PunaMusta huolehtii maksumerkintöjen tulostamisesta painotuotteisiin. Merkinnät voidaan myös painaa tuotteeseen. Ongelmatilanteissa ota yhteyttä yhteyshenkilöösi.
Osoitteiston muoto
Osoitetiedosto voi olla sarkaineroteltu tekstitiedosto (tai csv). Yhden tilaajan tiedot tulee olla yhdellä rivillä. Esimerkki tietuekuvauksesta: Kenttä  1 asiakasnumero (tai muu vastaava kustantajan tieto) Kenttä 2 nimi1 (pakollinen) Kenttä 3 nimi2 Kenttä 4 nimi3 Kenttä 5 lähiosoite1 (pakollinen) Kenttä 6 lähiosoite2 Kenttä 7 postinumero ja postitoimipaikka (voivat olla tiedostossa eri kentissä) (pakollinen) Kenttä 8 maatieto Kenttä 9 kappalemäärä Kenttä 10 lajittelukriteeri Lisäkentät (max kolme kpl) esim. näytelehti- tai osoitelähdemerkintöjä varten Osoitetiedostossa tulee olla vain tulostettavat tiedot, ei mitään ylimääräisiä tietoja kuten puhelinnumeroita tai sähköpostiosoitteita. Tiedostoon kirjataan vain ne tiedot, jotka lehteen halutaan tulostaa. Osoitekäsittelijämme eivät tee tiedostoon korjauksia, vaan tiedosto otetaan käyttöön sellaisenaan. Jos tiedostossa on viallisia osoiterivejä (esim. postinumero puuttuu), järjestelmä poistaa ne postitettavien joukosta.
Kotimaiset osoitteet
Osoitteet tulee toimittaa yhtenä tiedostona, jos mahdollista. Tiedostojen yhdistäminen on myös mahdollista. Jos työssä on versioita, kuten erilaisia liitteistyksiä, täytyy osoitteet toimittaa eri tiedostoina tai yhdessä tiedostossa versioittain lajittelukriteerillä varustettuna.
Ulkomaiset osoitteet
Ulkomaiset osoitteet tulee toimittaa aina omana tiedostonaan, jossa maatunniste on omassa kentässään. Tarkemmat tuotekohtaiset ohjeet löydät Postin sivuilta.
Monikappaleiset lähetykset
Jos samaan osoitteeseen halutaan lähettää useampia lehtiä, tulee kappalemäärän olla omassa kentässään tai osoite voi toistua kotimaisten osoitteiden tiedostossa halutun kappalemäärän verran.
Osoitteiden toimitus
Osoiteaineistot voit toimittaa aineistonsiirtopalvelumme avulla. Ohjeet onnistuneeseen aineistonsiirtoon löydät palvelun etusivulta. Osoiteaineiston toimituksen jälkeen saat vahvistuksen toimituksesta sähköpostiosoitteeseesi. Ongelmatilanteissa älä epäröi ottaa yhteyttä. Oma yhteyshenkilösi on apunasi. Löydä oikea yhteystieto.

Jaa

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

Jätä meille yhteystietosi ja kerro, mistä palveluistamme haluaisit kuulla lisää. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä arkisin vuorokauden sisällä.

Tilaa uutiskirje

Kerromme sinulle uutiskirjeessämme upeista asiakastoteutuksista ja kuulet vinkkejä, miten hyödyntää palveluitamme. Täytä sähköpostiosoitteesi ja tilaa.