Asiantuntija-artikkelit

Markkinoinnin traineena PunaMusta Medialla

Hei! Olen Henrik Porvari, kauppatieteiden opiskelija Tampereen yliopistossa. Olin PunaMusta Media Oyj:ssä markkinoinnin ja viestinnän traineena kolme kuukautta. Harjoitteluni päättyi syyskuun puolivälissä ja palasin opintojeni pariin.

Alun perin kiinnostuin harjoittelupaikasta, koska mielestäni mediakonsernin moniulotteinen liiketoiminta antaisi paikan oppia laajasti lisää markkinoinnista käytännössä. Omasin jo aiemmin hieman kokemusta markkinoinnista järjestötoiminnan ja tapahtumajärjestämisen parissa, mutta suuren konsernin markkinointikäytännöt eivät olleet juuri entuudestaan tuttuja. Tämä ei kuitenkaan haitannut, sillä sain perehdytyksessä nopeasti kattavan kuvan konsernin eri yrityksistä, niiden toiminnoista, markkinoinnin toimista eri osien välillä, sekä markkinoinnin vastuualueista.

Henrik Porvari
Henrik Porvari

Pidän PunaMusta Median vallitsevasta matalan hierarkian kulttuurista, jossa heti alusta alkaen minut otettiin mukaan markkinointitiimin toimintaan. En kokenut kertaakaan olevani ulkopuolinen, vaan tiivis osa tiimiä, vaikka olemmekin fyysisesti eri puolilla Suomea. Muut tiimiläiset olivat ystävällisiä ja apua saattoi kysyä matalalla kynnyksellä. Palaverit ja markkinointitiimin jäsenten pitämät koulutukset markkinoinnin järjestelmistä sekä käytännöistä loivat viikkoihin rutiinia, sekä lisäsivät yhteenkuuluvuuden tunnetta. Työviihtyvyyttä loi hyvän tiimin lisäksi viihtyisä uusi toimisto Nokia Arenan kupeessa Tampereen keskustassa, jossa myös konsernin muiden yritysten henkilöstö otti minut vastaan lämpimästi.

Työtehtäväni olivat monipuolisia ja mielekkäitä. Pääsin mukaan suurempiin markkinoinnin projekteihin yhdessä tiimin kanssa, sekä toteutin omia pienempiä projekteja itsenäisesti. Omat projektit olivat opettavaisia ja monipuolisia aina mainoksien graafisesta suunnittelusta markkinoinnin järjestelmien datan analysointiin ja markkinointikampanjoiden suunnitteluun yhdessä. Suurin projektini oli Google Analyticsin datan varastointi ja analysointi useilta eri verkkosivuilta muutaman vuoden ajalta. Vaikka päivittäiset tehtävät vaihtelivat ja projekteja oli useita yhtä aikaa, en silti kokenut missään vaiheessa, että langat putoavat käsistä, sillä tiimi oli taustalla tukemassa ja ohjeistamassa aina tarvittaessa.

Traineepaikka PunaMustalla oli antoisa ja opettava kokemus, ja pääsin näkemään läheltä osaavan markkinointitiimin käytännön toimintaa. Markkinoinnin maailmassa aukesi paljon uusia näkökulmia tehdä asioita ja olikin mielenkiintoista havaita, kuinka monipuolinen työnkuva markkinoinnissa on. Käteen jäi paljon osaamista asioista, joita ei opita koulussa, kuten erilaisten järjestelmien käyttäminen ja kullan arvoinen palaute käytännön toteutuksista.

Kiitos kaikille kollegoille — erityisesti markkinointitiimille — kuluneista kuukausista ja toivottavasti törmäillään vielä jatkossa!

Jaa

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

Jätä meille yhteystietosi ja kerro, mistä palveluistamme haluaisit kuulla lisää. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä arkisin vuorokauden sisällä.

Tilaa uutiskirje

Kerromme sinulle uutiskirjeessämme upeista asiakastoteutuksista ja kuulet vinkkejä, miten hyödyntää palveluitamme. Täytä sähköpostiosoitteesi ja tilaa.

Lue lisää asiantuntija-artikkeleita