Asiantuntija-artikkelit

Muistilista painotuotteiden tilaamiseen

Laadukas painotuote on brändisi käyntikortti ja tehokas markkinoinnin keino, joka toimii erinomaisena viestin välittäjänä asiakkaillesi. Oli kyseessä sitten esimerkiksi esitteen, tapahtumamateriaalien tai vaikka tuotekatalogin tilaaminen, on jokainen painotyö aina uniikki ja oma yksilöllinen projektinsa. Vaikka painotuotteiden tilaaminen on jo nyt sujuvaa, muutamilla vinkeillä niiden tilaaminen helpottuu entisestään. Älä myöskään epäröi ottaa yhteyttä myyntimme jo heti painotuotteen suunnittelu- ja tilausprosessin alussa. Asiantuntijamme auttavat mielellään mieltäsi askarruttavissa kysymyksissä.

ALOITA PROSESSI AJOISSA JA HUOMIOI KOKONAISUUS

Varaa tilausprosessiin tarpeeksi aikaa, jotta lopputuloksesta tulee laadukas ja tarkoitukseen sopiva. Aina on parempi aloittaa hieman liian aikaisin kuin jo valmiiksi myöhässä, sekä varata tarpeeksi aikaa varsinkin oikolukuun sekä vedostamiseen. Jos kyseessä on postitettava painotuote, myös postitus vie oman hetkensä. Suurissa tilausmäärissä tai käytettäessä erikoispapereita käytettävien papereiden tilaukseen saattaa mennä useita viikkoja, joka on hyvä huomioida aikataulua suunniteltaessa.

Myös kokonaisuus on hyvä pitää mielessä jo tilausprosessin alussa. Esimerkiksi tilattaessa useampia painotuotteita samanaikaisesti vaikkapa tapahtumaa varten, voi jokaisella tuotteella olla omat tuotekohtaiset valmistumis- ja toimitusaikataulunsa.

POHDI KOHDERYHMÄSI JA TARPEESI VALMIIKSI

Selvitä, mille kohderyhmälle olet painotuotetta tilaamassa, mihin käyttöön ja mitä tavoitteita tilattavalla tuotteella on. Tarve ja kohderyhmä vaikuttavat niin tuotteen formaattiin, toteutustapaan kuin paperivalintoihin. Esimerkiksi messuilla jaettava esite kannattaa olla pienikokoinen, jotta sen kantaminen kotiin on helppoa ja asiakkaalle kotiin postitettavan painotuotteen mahdollisimman kevyt, sillä postikulut määräytyvät tuotteen painon mukaan.

PÄÄTÄ PAPERIVALINNAT KÄYTTÖTARKOITUKSEN MUKAAN

Tuotteen paperivalintoja tehdessä on syytä huomioida sen tuleva käyttötarkoitus, jotta painotuote toimii halutulla tavalla. Esimerkiksi ulkona käytettävän julisteen tulee olla säänkestävä. Tuotepakkauksiin löydämme tuotteeseen sopivat materiaalit sekä viimeistelemme työn mahdollisilla premium-efekteillä. Avaa painettavan tuotteen käyttötarkoitusta rohkeasti yhteyshenkilöllesi, joka auttaa valitsemaan juuri oikeat materiaalit jokaiseen tilanteeseen.

SUUNNITTELE TILAUSMÄÄRÄ

Messuille ja tapahtumiin painosmäärä kannattaa varata hieman yläkanttiin, mutta muuten on hyvä painattaa tarpeeseen. Nykytekniikalla mahdolliset lisäpainokset ovat nopeita tehdä, joka tukee myös print on demand -tarvepainatusajattelua.

Suuremman määrän tilaaminen kerralla tulee yleensä suhteessa halvemmaksi, kuin pienemmät erät. Painotuotteita on mahdollista tilata myös tilauskanavan kautta, tuotteita voidaan varastoida – tai painaa tilauksesta heti lisää. Tilauksista saadaan näin myös analytiikkaa päätöksen teon avuksi, kun uusia painosmääriä aletaan pohtia.

OTA HUOMIOON TUOTEKOHTAISET VAATIMUKSET

Riippuen tuotteesta ja sen toteutustavasta, tulee käytettävässä aineistossa aina huomioida tuotekohtaiset vaatimukset esimerkiksi aineiston värinhallinnan suhteen. Vaikka aineistovaatimuksiin tullaan yleensä vasta painoaineiston tuottamisen loppupuolella, on ne hyvä tarkastaa heti kun painoaineistoa aletaan suunnittelemaan. Tutustuminen aineisto-ohjeisiimme auttaa painotuotteen vaatimusten hahmottamisessa, jonka lisäksi saat apua mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin omalta yhteyshenkilöltäsi.

Jaa

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

Jätä meille yhteystietosi ja kerro, mistä palveluistamme haluaisit kuulla lisää. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä arkisin vuorokauden sisällä.

Tilaa uutiskirje

Kerromme sinulle uutiskirjeessämme upeista asiakastoteutuksista ja kuulet vinkkejä, miten hyödyntää palveluitamme. Täytä sähköpostiosoitteesi ja tilaa.

Lue lisää asiantuntija-artikkeleita