Asiantuntija-artikkelit

Ratkaise tuotemarkkinoinnin haasteet saumattomilla taustaprosesseilla – digitaalinen palvelupolku markkinointisi tukena

Markkinointi on tehokasta silloin, kun se tavoittaa oikean kohdeyleisön, oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa. Tuotemyyntiä tekevissä yrityksissä tämä on kuitenkin usein helpommin sanottu kuin tehty. Suuri tuotevalikoima, laaja toimipisteiden verkosto, sesonkiluonteinen markkinointi sekä useat eri kohderyhmät tekevät oikea-aikaisen markkinoinnin toteuttamisesta monimutkaisen kokonaisuuden, jonka hallitseminen pääosin manuaalisin menetelmin on työlästä.

Tuloksellinen markkinointi monimutkaisessa ympäristössä vaatii hyvin toimivat järjestelmät ja automatisoidut prosessit, jotka vähentävät manuaalista työtä ja parantavat lopputulosten laatua.

Rakenna tehokas prosessi tuotetiedonhallinnasta painovalmiisiin materiaaleihin

Saumattoman taustaprosessin luominen aina tuotetiedon hallinnasta laadukkaisiin painotuotteisiin asti on tuotemyyntiä tekeville yrityksille merkittävä etu. Optimaalisesti tämä prosessi muodostuu tuotetiedonhallinnan, brändin- ja aineistonhallinnan sekä julkaisuautomaation yhtenäisellä ketjulla.

Ketjun perustana toimii tuotetiedonhallintaan tarkoitettu PIM-järjestelmä (Product Information Management). Se on keskitetty tietokanta, johon kaikki myyntiä ja markkinointia edistävät tuotetiedot kootaan. Kun tietoja päivitetään PIM-järjestelmässä, tieto virtaa automaattisesti muiden taustajärjestelmien lisäksi myös kaikkiin asiakasrajapintoihin – verkkosivuille, verkkokauppaan sekä jälleenmyyjien tai asiakkaiden järjestelmiin. Juuri sinne, missä tietoa tarvitaan.

Seuraava osa ketjussa on brändin- ja aineistonhallintajärjestelmä, joka mahdollistaa videoiden, kuvien ja mediasisältöjen hallinnan ja jakamisen yrityksen sisällä. Dynaamisten ja brändihallittujen pohjien ansiosta yrityksen eri toimipisteet voivat luoda markkinointimateriaaleja itsenäisesti, kuitenkin varmistaen, että kaikissa käytetyissä kanavissa ja formaateissa säilyy johdonmukainen brändi-ilme.

Lopullisen silauksen tehokkaalle taustaprosessille antaa julkaisuautomaatio. Se integroi suoraan tuotetiedon- ja aineistonhallinnan taustajärjestelmistä peräisin olevat tuotetiedot ja kuvamateriaalit taitto-ohjelmaan, mikä sallii taittajan keskittyä materiaalien viimeistelyyn ilman huolta virheellisistä tai vanhentuneista tiedoista ja kuvista. Lopuksi valmiiksi taitettu materiaali on helppoa painaa tai jakaa digitaalisesti.

Nopeutta ja hallinnan tunnetta markkinoinnin arkeen

Manuaalisten työvaiheiden poistuminen sekä automaatioiden hyödyntäminen tuo markkinoinnin arkeen merkittäviä etuja.

Keskittämällä tiedot ja aineistot yhteen paikkaan ja siirtämällä ne automaattisesti järjestelmästä toiseen, tuotteiden ja kampanjoiden markkinoille vienti nopeutuu merkittävästi samalla kun inhimillisten virheiden riski vähenee. Automaatiot poistavat manuaalisia ja päällekkäisiä työvaiheita, jolloin markkinoinnin arkeen saadaan kaivattua hallinnan tunnetta.

Myös isojen tuotekatalogien päivitys ja julkaisu tehostuvat merkittävästi automaation avulla. Ne antavat taittajalle tilaa keskittyä esimerkiksi materiaalin ulkoasun uudistamiseen tai luomaan kohdennettuja versioita eri asiakasryhmille, kielialueille tai kampanjoille.

Tehokkaalla tuotetiedon- ja aineistonhallinnalla varmistetaan, että myynnin ja markkinoinnin viestit pysyvät yhtenäisinä ja tunnistettavina, oli asiakas sitten missä tahansa kanavassa. Julkaisuautomaation avulla markkinointimateriaalien julkaisuprosessia saadaan nopeutettua. Kaikki nämä osatekijät yhdessä tehostavat arjen toimintaa, parantavat tuloksia ja asiakaskokemusta sekä vahvistavat brändin tunnettuutta.

Ainutlaatuinen palvelupolku – kaikki saman katon alta

PunaMusta-yritysperhe tarjoaa asiakkailleen yhden luukun periaatteella ainutlaatuisen palvelupolun aina tuotteiden perustamisesta hiilineutraaleihin painotuotteisiin asti. RockOn toteuttaa Akeneo-tuotetiedonhallintajärjestelmää ja Exove tarjoaa automaattitaiton lisäksi myös Gredi Content HUBin brändin- ja aineistonhallintaan. PunaMustan painopalveluiden avulla digitaalisista aineistoista saadaan laadukkaat ja halutessasi hiilineutraalit painotuotteet.

Yhtenäinen palvelupolku mahdollistaa, että asiakkaat voivat keskittyä luomaan mieleenpainuvia ja elämyksellisiä markkinointitoteutuksia, jotka tukevat yrityksen näkyvyyttä ja myyntiä niin digitaalisissa kuin fyysisissä kanavissa.

Jaa

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

Jätä meille yhteystietosi ja kerro, mistä palveluistamme haluaisit kuulla lisää. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä arkisin vuorokauden sisällä.

Tilaa uutiskirje

Kerromme sinulle uutiskirjeessämme upeista asiakastoteutuksista ja kuulet vinkkejä, miten hyödyntää palveluitamme. Täytä sähköpostiosoitteesi ja tilaa.

Lue lisää asiantuntija-artikkeleita