Asiantuntija-artikkelit

Tuotetiedon hallinnan supertähdet

PunaMusta-yritysperheen tuotetiedon hallinnan stara, RockOn Oy, tarjoaa ratkaisuita tuotetiedon hallintaan, mobiilisovelluksiin, integraatioihin sekä verkkokauppoihin. Alusta lähtien yrityksen kantavana ajatuksena on ollut, ettei IT-firman tarvitse olla väritön, hajuton tai mauton.

– RockOn on hyvänhenkinen, sopivan kokoinen firma, joka koostuu Suomen ja Euroopan parhaista tuotetiedon hallinnan osaajista, RockOnin myyntijohtaja Matti Alalauri kuvailee yritystä vaatimattomasti.

TUOTETIEDON HALLINNAN KAUTTA KETTERYYTTÄ ARKIPÄIVIIN

Myyntiä ja markkinointia tukeva tuotetiedon hallintajärjestelmä, eli PIM-järjestelmä, keskittää tuotetiedon yhteen paikkaan, jossa sitä voidaan rikastaa sekä jakaa automattisesti eri kanaviin, kuten verkkosivuille ja -kauppoihin. Näin tuotetieto on jokaisessa paikassa aina ajan tasalla sekä helposti hallittavissa. Keskitetty tuotetiedon hallinta säästää niin rahaa kuin aikaa ja vaivaakin – sekä parantaa tuotetietojen laatua.

Parempilaatuinen tuotetieto tuo ketteryyttä arkipäiviin sekä parantaa liiketoiminnan kannattavuutta useilla eri tavoilla:

  1. Laadukkaat tuotetiedot parantavat konversioprosentteja, kun asiakas tarttuu helpommin tuotteisiin, joiden tiedot ovat yhdenmukaisia eri kanavissa. Lisäksi laadukas tuotetieto parantaa tuotteiden Google-näkyvyyttä.
  2. Palautukset vähenevät, kun asiakkaalle voidaan tarjota tarkkaa ja ajan tasalla olevaa tuotetietoa.
  3. Keskitetty tuotetiedon hallinta säästää aikaa ja rahaa, kun tietojen rikastaminen on tehokasta yhden järjestelmän ansiosta.
  4. PIM-järjestelmä helpottaa uusien tuotteiden julkaisemista, jolloin valikoiman kasvattaminen sujuvoituu.
  5. Uusien myyntikanavien käyttöönotto on helppoa, kun tuotetiedot ovat kerättynä yhteen paikkaan.

Tuotetiedon hallinnan osalta RockOn on tehnyt myös yhteistyötä PunaMusta-yritysperheeseen kuuluvan Gredin kanssa. Yhteistyön kautta RockOnilla on valmis integraatio Gredin DAM-tuotteeseen (Digital Asset Management) ja valmis tuotetieto voidaan ajaa vaivattomasti automaattitaiton kautta painoaineistoihin.

– Tuotetiedon hallinnan avulla pystymme auttamaan asiakasta työn alkupäässä niin paljon, että lopullisten painoaineistojen ja katalogien tekeminen on heille helppoa sekä kustannustehokasta, kertoo Alalauri.

Tuotetietorokin lisäksi yhtiö tarjoaa ratkaisuja esimerkiksi mobiilisovellusten ja verkkokauppojen kehittämiseen sekä erilaisiin integraatioihin, joiden avulla tiedot liikkuvat sulavasti järjestelmien välillä. Integraatiot sekä verkkokaupat kytkeytyvät läheisesti myös tuotetiedon hallintaan, jolloin asiakkaille pystytään tarjoamaan kattavia kokonaisratkaisuita.

YHTEISHENGEN SIIVITTÄMÄNÄ KOHTI MENESTYSTÄ

Työntekijät ovat RockOnin suurin voimavara ja avain sen menestykseen. Yhteisöllisyyteen ja yhteishenkeen panostetaan yrityksessä paljon, joka näkyy rentona ilmapiirinä työyhteisössä.

– Meillä jokainen saa olla oma itsensä ja tehdä asioita niin kuin haluaa. Tykkäämme viettää keskenämme aikaa ja käymme välillä yhdessä esimerkiksi Metallican keikoilla sekä ulkomaan reissuilla. Yrityksessä on paljon toisilleen entuudestaan tuttuja työntekijöitä, jotka tuntevat toisensa edellisistä elämistä jopa parin firman takaa, kertoo yrityksen operatiivinen johtaja ja perustaja Teemu Tapper.

Kun yrityksen ilmapiiri ja tekeminen ovat huipussaan, on helppoa luoda asiakkaille ratkaisuja, jotka näkyvät niin vapautuneena aikana, kehittyneenä asiakaskokemuksena kuin kannattavampana liiketoimintana.

Tutustu tuotetiedon hallinnan ominaisuuksiin ja etuihin sekä lataa legendaarinen PIM-opas: rockon.io

Jaa

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

Jätä meille yhteystietosi ja kerro, mistä palveluistamme haluaisit kuulla lisää. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä arkisin vuorokauden sisällä.

Tilaa uutiskirje

Kerromme sinulle uutiskirjeessämme upeista asiakastoteutuksista ja kuulet vinkkejä, miten hyödyntää palveluitamme. Täytä sähköpostiosoitteesi ja tilaa.

Lue lisää asiantuntija-artikkeleita