Referenssit

Edita – painetulla kirjalla on tärkeä rooli alkuopetuksessa

Editan tavoitteena on tuottaa onnistumisen iloa oppimiseen. Alun perin yritys on ollut tunnettu yläkoulun, lukion ja ammatillisen koulutuksen oppimateriaalien tuottajana, mutta on nyt laajentanut toimintaansa myös alakoulun oppimateriaalien puolelle tarjoten kattavan tuotevalikoiman kaikille opetusasteille. PunaMustalla on ollut ilo olla mukana Editan uudessa aluevaltauksessa painamalla uudet alakoulun oppikirjat.

Oppikirjojen käyttö kouluissa on muuttunut digitalisaation myötä, mutta painetut oppikirjat säilyttävät edelleen tärkeän roolin erityisesti alakoulussa.

– Pienten oppiminen tapahtuu toiminnan ja leikin kautta ja digi on hyvä keino tukemaan sitä. Kirja on kuitenkin edelleen paras käyttöliittymä pienten kanssa, alakoulun oppimateriaaleista Edita Oppimisella vastaava liiketoimintapäällikkö Reena Linna kertoo.

Käyttäjien tarpeet ja laatu uuden oppimateriaalikokonaisuuden keskiössä

Uuden oppimateriaalin luominen on pitkä prosessi, jonka taustalla on aina opetussuunnitelma. Tavoitteena Editalla oli luoda oppimateriaalikokonaisuus, joka vastaisi entistä paremmin alakoulun opettajien ja oppilaiden tarpeisiin. Oppimateriaalien kehittäminen lähti liikkeelle laajasta asiakaskyselystä, jossa kartoitettiin mihin jo olemassa olevissa opetusmateriaaleissa ollaan tyytyväisiä ja mihin kaivataan muutosta. Lisäksi pohjaa kehitystyölle haettiin kilpailija- ja markkina-analyyseilla.

Uudet Eläköön!-oppimateriaalit eroavat olevasta olevista erityisesti konseptinsa kautta. Editalla alakoulun tiimi työstää oppimateriaalikokonaisuuden kaikki oppiaineet yhdessä ja luo näin kokonaisvaltaisen opetusmateriaalin, jossa oppiaineet linkittyvät toisiinsa ja tarjoavat oppilaille monipuolisen oppimisympäristön. Opettajilta saatu positiivinen palaute kertoo uuden konseptin onnistumisesta.

– Asiakaskyselyn pohjalta loimme konsepti-idean, jota lähdimme jalostamaan. Pyrimme tekemään asiat omalla tavallamme, sillä aina ei tarvitse tehdä kuten muut ovat tehneet, Reena Linna taustoittaa.

– Tämä näkyi myös yhteistyökumppaneiden valinnassa. Halusimme tietysti hyvää ja laadukasta jälkeä, mutta samalla haimme erottautumista ja uusia ideoita.

Muiden yhteistyökumppaneiden joukossa myös paino oli yksi kilpailutettavista kumppaneista.

– Kirjat ovat kovalla käytöllä pienten lasten käsittelyssä, joten painotyön laatu oli yksi avaintekijöistä painoa valittaessa. PunaMustassa laadun lisäksi meihin vetosi kotimaisuus ja yrityksen vastuulliset arvot kohtasivat kanssamme, Reena kertoo.

– Olen ollut erityisen tyytyväinen painotyön laatuun sekä sujuvaan keskusteluyhteyteen. Saimme aina apua ja asiointi yhden yhteyshenkilön kautta on ollut sujuvaa. Kirjojen hyvän laadun ovat huomanneet myös asiakkaamme, jotka ovat kehuneet sekä paperivalintoja että kirjan aukeamista. Asiakkaamme arvostavat myös suomalaisuutta ja ympäristövastuullisuutta oppimateriaaleissa, Reena kiittelee yhteistyötä PunaMustan kanssa.

– Uusi konsepti ja laadukkaat oppimateriaalit ovat saaneet kiitosta. Tämä tekee yhteistyöstä valinnan, jota en ole katunut.

Laadukkaat ja vastuulliset painotuotteet ovat erottautumistekijöitä ja lisäävät käyttäjämukavuutta, myös pienemmillä käyttäjillä. Sujuva yhteistyö ja asiantuntijuus rakensivat vahvan pohjan myös kumppanuuden laajentumiselle ja PunaMusta-yritysperheen kattavien palveluiden hyödyntämiselle. PunaMustalla olikin kunnia tehdä Editalle erottuva messuosasto Educa-messuille, jossa tuhannet opettajat ja koulutusalan henkilöt pääsivät tutustumaan Editan oppimateriaaleihin.

Jaa

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

Jätä meille yhteystietosi ja kerro, mistä palveluistamme haluaisit kuulla lisää. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä arkisin vuorokauden sisällä.

Tilaa uutiskirje

Kerromme sinulle uutiskirjeessämme upeista asiakastoteutuksista ja kuulet vinkkejä, miten hyödyntää palveluitamme. Täytä sähköpostiosoitteesi ja tilaa.

Lue lisää referenssejä