Referenssit

Kotipizza – lähes kolmesataa ravintolaa ja yksi yhdenmukainen brändi

Kotipizza on Pohjoismaiden suurin pizzaketju ja yksi Suomen tunnetuimmista ravintolabrändeistä. Sen missio on tehdä maailmasta parempi paikka − pizza kerrallaan. Franchising-periaatteella toimivassa ja Vuoden franchising-ketjuksi kolmesti valitussa Kotipizzassa on ympäri Suomen yli 290 ravintolaa, 300 yrittäjää ja lähes 1 700 työntekijää, jotka tekevät 15 miljoonaa pizzaa vuodessa.

Kotipizza Groupin markkinoinnista huolehditaan keskitetysti. Kumppanuus PunaMustan kanssa on jatkunut jo kymmenkunta vuotta. Aivan alkujaan yhteistyö alkoi, kun silloinen Hämeen Kirjapaino painoi Kotipizzalle tarjouskuponkivihkoja, mutta pian yhteistyö laajeni myös PunaMusta-yritysperheeseen kuuluvan Gredin palveluihin.

Nykyään lähes kaikki Kotipizzan markkinointimateriaalit, pizzalaatikoita lukuun ottamatta, sijaitsevat fyysisesti PunaMustan varastossa ja ovat sen ylläpitämässä järjestelmässä tilattavana ja hallittavissa. Kun aiemmin tieto tilattavissa olevista markkinointimateriaaleista lähetettiin yrittäjille Excel-tiedostoina, joiden paikkansapitävyydestä ei ollut täyttä varmuutta, ovat kaikki markkinointimateriaalit nyt digitaalisessa tilausjärjestelmässä, jonka saldot päivittyvät reaaliaikaisesti varastotilanteen muutosten mukaan.

Kotipizza-yrittäjät voivat tilata varastosta muun muassa lahjakortteja, materiaalia paikallisiin kampanjoihinsa, ständejä, julistekehyksiä ja korona-materiaaleja sekä sisustukseen tarvittavia materiaaleja kukkalaatikoista ja sisutustauluista aterinlaatikoihin – aina Kotipizza-brändin mukaisena. Gredin ylläpitämästä mediapankista löytyvät niin radiomainokset, sosiaalisen median materiaalit, kuvat, kampanjamateriaalit kuin myös yrittäjien personoitavissa olevat lehti-ilmoituspohjat, joilla varmistetaan brändin yhdenmukainen näkyvyys ympäri Suomen.

VALTAKUNNALLISET KAMPANJAT VAATIVAT TÄSMÄLLISTÄ TOIMINTAA JA AIKATAULUTUSTA

Kun Kotipizzassa valmistaudutaan valtakunnallisen kampanjan käynnistämiseen, on Kotipizza Groupin markkinointijohtaja Rainer Lindqvist yhteydessä PunaMustan Erkko Säynäväjärveen. Mainostoimisto lisää PunaMustan yläpitämään mediapankkiin kampanjamateriaalien painoaineistot. Tämän jälkeen materiaalit painetaan PunaMustassa ja toimitetaan yrittäjille ympäri Suomea.

Valtakunnallisissa kampanjoissa on oleellista, että kaikilla yrittäjillä on kampanjamateriaalit ajoissa ja samaan aikaan esille nostettavissa, yhdenmukaisen näköisenä ja oman ravintolan erityistarpeet huomioituina.

– Erkko tuntee eri ravintolatyypit sekä toimipisteissämme tarvittavat materiaalimäärät ja esimerkiksi kussakin tarvittavat kieliversiot. Kerron vain, mitä kampanjamateriaalia tarvitaan ja PunaMusta huolehtii, että ravintolat saavat oikeat materiaalit oikea-aikaisesti, kertoo Lindqvist.

– Kumppanuudessamme korostuvat luottamus, proaktiivisuus ja toimintakenttämme tuntemus. Palvelu hoituu toivotulla tavalla, kerrasta oikein ja yksityiskohdat huomioiden, reagointi on nopeaa ja kynnys olla Erkkoon yhteydessä on matala. Erkko tietää mitä tarvitsemme, muistuttaa asioista tarpeen vaatiessa ja myös kehittää toimintaa kanssamme.

VASTUULLINEN LEHTI KASVATTAA YLEISÖÄÄN

Vastuullisuus on Kotipizzan keskeinen arvo. Yhtiön missiona on toimia oikein ja luoda hyvää kotipizzalaisille, muille ihmisille, ympäristölle ja yhteiskunnalle.

Neljä kertaa vuodessa ilmestyvää Quattro Stagioni -lehteä voi lukea Kotipizza-ravintoloissa ympäri Suomen. Lehti painetaan hiilineutraalisti PunaMustassa.

– Asiakkaalla on pizzaa hakiessaan tai yksin syödessään yleensä hetki luppoaikaa, jolloin uppoudutaan mielellään laadukkaan lehden sisältöihin, kertoo Lindqvist.

– Quattro Stagioni -lehden painosmäärää on kolmen vuoden takaisesta lanseerauksesta kasvatettu jo reilulla 70 prosentilla, niin pidetty se on ollut.

Jaa

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

Jätä meille yhteystietosi ja kerro, mistä palveluistamme haluaisit kuulla lisää. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä arkisin vuorokauden sisällä.

Tilaa uutiskirje

Kerromme sinulle uutiskirjeessämme upeista asiakastoteutuksista ja kuulet vinkkejä, miten hyödyntää palveluitamme. Täytä sähköpostiosoitteesi ja tilaa.

Lue lisää referenssejä