Referenssit

Lapland Hotels toi Lapin keskelle kaupunkia suurkuvien avulla

Pienestä Muonion kupeessa sijainneesta kahvilasta toimintansa aloittaneen perheyhtiön hotellit ja elämyspalvelut ovat levittäytyneet 50 vuodessa ympäri pohjoista Suomea, mutta viitisen vuotta sitten yhtiössä päätettiin, että Lapin lumo ansaitsee tulla viedyksi myös etelään. Näin syntyi uusi kaupunkihotellikonsepti, jonka haasteena oli, kuinka tuoda ja luoda Lapin upea tunnelma urbaaniin miljööhön.

”Lapin viehätys ja taianomaisuus perustuu pitkälti ympäristöön ja ikkunoista avautuviin maisemiin, jotka tarjoavat ihmeteltävää ympäri vuoden. Kaupunkikohteisiimme meidän tuli keksiä uusia keinoja, joilla asiakas voisi kokea sen Lapin rauhan, mystiikan ja lumon urbaanissa ympäristössä”, kertoo Lapland Hotelsien aluejohtaja Leena Turunen.

Ratkaisu ongelmaan löytyi. Se kysyi toki luovuutta, kekseliäisyyttä ja yhteistyötä eri alan osaajien – muun muassa PunaMustan suunnittelijoiden ja suurkuvaspesialistien – kanssa. Suurkuvien tarjoamat rajattomat mahdollisuudet osoittautuivat oivaksi keinoksi luoda vaikuttava visuaalinen Lappi ketjun hotelleihin Helsinkiin, Ouluun, Tampereelle ja Kuopioon. PunaMustan ammattilaiset toteuttivat hotellien visuaalisuuden suurkuvien ja opastejärjetelmien suunnittelusta aina ratkaisujen paikalleen laittoon asti.

”Tässä kontekstissa isot kuvapinnat ja opasteet ovat tärkeä osa hotellien kokonaistunnelmaa, joka syntyy monesta eri tekijästä”, Turunen kertoo.

Muun muassa pohjoisen luonnon aidot maut hotelliaamiaisella sekä sisustuksessa käytetyt materiaalit poronsarvista tummanpuhuviin puupintoihin täydentävät hotelleihin luotua Lappi-kokonaisuutta, jonka vaikuttavuus on kerännyt kehuja asiakkailta. Elämyksellisellä yleisvaikutelmalla on myös tunnelmanluonnin ohella tärkeä viestinnällinen tehtävä. Sen avulla vahvistetaan hotelleiden brändiä sekä kirkastetaan yhtiön luontoa kunnioittavia arvoja ja uniikkia tarinaa.

”Harvalla konseptilla on niin vahva tarina kuin meillä. Se on vahvuutemme. Juuremme ovat aidosti Lapissa, ja se on asia, jolle kaikki rakentuu. Tätä asiaa haluamme kirkastaa ja tuoda eri keinoin esiin hotelleissamme”, Turunen toteaa.

Suurena apuna suunnittelussa ja toteutuksessa oli alusta alkaen PunaMustan yhteyshenkilö Minna Våg, jonka asiantuntemus sujuvoitti tiukalla aikataululla tehdyn työn etenemistä. Våg muun muassa kahlasi läpi suuret kuva-aineistot etsien sopivia fiiliskuvia eri tiloihin ja konsultoi sopivien toteutustapojen valinnassa PunaMustan suurkuvaspesialisteja.

”Minna oli meille korvaamaton apu. Hänen osaamisensa ja ideansa olivat todella tärkeässä roolissa. Jo sopivien kuvien löytämisessä kuvapankeista oli valtava urakka”, Turunen toteaa.

Kun konseptia lähdettiin toteuttamaan, ei Turunen osannut arvata, mikä kaikki olisi mahdollista. Våg uskalsi onneksi ehdottaa rohkeasti erilaisia ratkaisuja, koska tiesi, mihin kaikkeen PunaMustalla pystytään. Esimerkiksi monet asiakkaat hurmannut Kirnu-kuva, joka koristaa nykyisin muun muassa Kuopion kokousaulan seinää, oli alkuperäiseltä kooltaan sellainen, että kuvan suurentaminen seinälle tuntui ylimitoitetulta unelmalta. Tätä mieltä oli jopa itse kuvaaja Antti Kurola. Våg uskoi ideaan – ja se kannatti. PunaMustan tarjoamalla tekniikalla originaalista tiedostosta saatiin erittäin onnistunut ja upea.

”Sen kuvan saaminen seinälle oli meille oikea riemuvoitto”, Turunen iloitsee.

Jaa

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

Jätä meille yhteystietosi ja kerro, mistä palveluistamme haluaisit kuulla lisää. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä arkisin vuorokauden sisällä.

Tilaa uutiskirje

Kerromme sinulle uutiskirjeessämme upeista asiakastoteutuksista ja kuulet vinkkejä, miten hyödyntää palveluitamme. Täytä sähköpostiosoitteesi ja tilaa.

Lue lisää referenssejä