Referenssit

Näyttäviä toteutuksia jääkiekon MM-kilpailuissa

Kiekkokansan vuoden kohokohta, jääkiekon MM-kilpailut, ratkottiin Tampereella sekä Latvian Riiassa 12.-28.5.2023 tuoden kiekkohuuman jo toista vuotta peräkkäin Suomeen. Kilpailut keräsivät paljon huomiota niin mediassa kuin jääkiekkokansankin keskuudessa; paikan päällä Tampereen Nokia Arenalla pelejä seurasi yli 275 000 katsojaa ja televisiosta turnausta katsoi jopa 70 % suomalaisista.

Myös PunaMusta-yritysperhe oli vahvasti mukana kisahuumassa, sillä toimimme kisojen virallisena yhteistyökumppanina vastaten kilpailuiden näkyvyys- ja painoratkaisuista. PunaMusta-yritysperheeseen kuuluva PunaMusta Coloro huolehti koko Nokia Arenan näkyvyysratkaisuiden ketjusta aina huolellisesta suunnittelusta laadukkaaseen toteutukseen asti. Kisa-areenalle tuotettiin esimerkiksi laaja joukko näyttäviä teippauksia sekä suurikokoisia kankaita, joilla kisojen ilmettä tuotiin näkyviin hallille ja sen ympäristöön.

© Arttu Timonen / IIHF

– Suomi on varsinaista jääkiekkokansaa, joten oli mahtavaa päästä mukaan luomaan kisatunnelmaa Tampereelle, kertoo projektia vetänyt avainasiakaspäällikkö Niko Vikström PunaMusta Colorolta.

Varsinaisen kilpailuareenan lisäksi näkyvyysratkaisuita nähtiin myös sen ulkopuolella. Yksi vaikuttavimmista toteutuksista oli kilpailuiden Fan Zone -teltan stailaaminen perinteisestä valkoisesta tapahtumateltasta näyttäväksi kokonaisuudeksi kilpailuilmeeseen verhottujen kankaiden avulla.

MM-kisojen virallinen Fan Zone Tampereen Rautatieaseman parkkipaikalla.
© Arttu Timonen / IIHF

Näkyvyysratkaisuiden lisäksi PunaMusta-yritysperhe toimitti kilpailuihin myös painotuotteita. Kilpailuihin painettiin muun muassa esitteitä ja kaulapasseja, lisäksi kisaorganisaation järjestämiin oheistapahtumiin toimitettiin erilaisia painotuotteita. Painotarpeisiin pystyttiin tarvittaessa reagoimaan nopeastikin, sillä yksi PunaMustan painoista sijaitsee Tampereella.

– PunaMusta-yritysperheen toiminta oli nopeaa ja joustavaa, kehuu Tero Kumpulainen MM-kisojen kumppanuuksista vastanneesta TMG Sports Oy:sta.

Projektissa kiinnitettiin huomiota myös näkyvyysratkaisuiden ympäristöystävällisyyteen ja elementtien materiaalivalinnoissa suosittiinkin mahdollisimman ympäristöystävällisiä materiaaleja. Ratkaisuissa huomioitiin myös elementtien helppo irrotettavuus, jotta alla olevat pinnat eivät vahingoittuisi ja areena saatiin palautettua ketterästi entiselleen kisojen jälkeen.

Vaikuttavaa näkyvyyttä katukuvassa

Jääkiekkotunnelma levisi myös Tampereen kaduille, kun kisailmeeseen teipattu Ratikka valloitti kaupungin kadut ja käänsi kaupungilla liikkuvien katseet. Lähes 40-metrinen raitiovaunu loisti kaupungilla ja sen lähiympäristössä tuoden MM-kilpailut näkyviin kuluttajien keskuuteen. Näyttävä Ratikan kokoteippaus oli niin ikään PunaMusta-yritysperheen toteuttama. Tiesithän, että vastaamme myös Tampereen Ratikan teippausten ja diginäyttöjen sekä digitaalisten ulkoratkaisuiden mediamyynnistä Tampereella ja sen lähialueilla?

Jääkiekon MM-kisojen ilmeellä teipattu ratikka

Vahva projektijohtaminen avainasemassa laajassa kokonaisuudessa

Suuri tapahtuma ja sadat erilaiset elementit vaativat paljon myös projektinhallinnalta. Useat mittakäynnit ja tutustuminen kilpailuareenaan loivat vankan pohjan huolelliselle suunnittelutyölle. Myös tiivis yhteistyö ja avoin vuoropuhelu kilpailuorganisaation kanssa takasivat onnistuneen lopputuloksen.

– Molemmille osapuolille oli heti alusta lähtien selvää, kuinka suuri projekti on kyseessä ja kuinka tärkeää sujuvan yhteistyön toteutuminen on, kertoo kilpaorganisaation markkinointipäällikkö Minna Koivisto.

– Yhteistyömme sujui hyvin ja PunaMusta-yritysperheen toimittamat tuotteet sekä heidän palvelunsa vastasivat odotuksiamme. Rakennusaika mukaan lukien kisat kestivät kuukauden, joten tarpeita ilmeni myös pitkin matkaa, vaikka isoimmat kokonaisuudet olivatkin ennakoitu hyvin. Koin erittäin tärkeäksi sen, että asioihin reagoitiin nopeasti ja yhteyshenkilö oli aina tavoitettavissa, jatkaa Koivisto.

Projektista vastasi nimetty projektitiimi, jonka kautta yhteydenpito asiakkaaseen hoidettiin projektin alusta loppuun saakka.

– Sujuva ja tavoitettava asiakaspalvelu, nimetyt yhteyshenkilöt sekä nopea reagointi ovat keskeisiä syitä suositella PunaMusta-yritysperheen palveluita eteenpäin. Myös ratkaisukeskeisyys sekä ymmärrys materiaalien käyttötarkoituksesta sekä kustannustehokkuudesta olivat hyvin hallussa PunaMustan asiantuntijoilla, hehkuttaa Koivisto.

Jaa

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

Jätä meille yhteystietosi ja kerro, mistä palveluistamme haluaisit kuulla lisää. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä arkisin vuorokauden sisällä.

Tilaa uutiskirje

Kerromme sinulle uutiskirjeessämme upeista asiakastoteutuksista ja kuulet vinkkejä, miten hyödyntää palveluitamme. Täytä sähköpostiosoitteesi ja tilaa.

Lue lisää referenssejä