Referenssit

”PunaMusta on täydenpalvelun painotalo”

Kustannus Oy Juoksija on pääkaupunkiseudulla toimiva kustantamo, joka on erikoistunut kestävyysliikkujille suunnattuihin aikakauslehtiin. Kahdeksan kertaa vuodessa ilmestyvä Juoksija-lehti on kustantamon tunnetuin ja vanhin julkaisu, joka täyttää ensi vuonna pyöreät 50 vuotta. Se on samalla myös ainoa juoksuun ja kestävyyslajeihin erikoistunut suomalaislehti.

Juoksija-lehti on painettu PunaMustalla jo yli kymmenen vuoden ajan – kuten myös kaikki muut kustantamon julkaisut, joihin kuuluvat Hiihto, Pyöräily+Triathlon, Suunnistaja ja Polkujuoksija-erikoislehti sekä erilaiset kestävyysurheilua käsittelevät asiakaslehdet. Suurin osa Kustannus Oy Juoksijan lehdistä, kuten kustantamon pääjulkaisu Juoksija, myös taitetaan PunaMustalla. Homma toimii näiden lehtien kohdalla niin sanotusti ”avaimet käteen” -periaatteella: kaikki loput lehden työvaiheet hoidetaan sivuvalmistuksesta lähetykseen saakka PunaMustalla, kun valmis aineisto on painotaloon saapunut.

”Me teemme aineiston ja PunaMusta hoitaa lopun. Kun saamme lehden sisällön käsistämme, ei meidän tarvitse siitä enää sen jälkeen huolehtia”, kertoo Kustannus Oy Juoksijan pitkäaikainen toimittaja ja nykyinen hallituksen puheenjohtaja sekä itsekin intohimoinen juoksija Ari Paunonen.

Paunosen mukaan yhteistyö on sujunut painotalon kanssa saumattomasti alusta saakka. Palvelu on Paunosen mukaan henkilökohtaista, nopeaa ja välitöntä, mutta myös varmaa: aikataulut ovat aina pitäneet, mikä on tärkeää valtakunnallista aikakausilehteä valmistettaessa. Julkaisu tulee nimittäin saada postiin tismalleen tiettynä päivänä. Myös työn laatu saa Paunoselta kiitosta.

”PunaMusta on laatutekijä, mikä näkyy muun muassa painojäljessä ja toimitusvarmuudessa”, kiittelee Paunonen.

Koko lehdentekoprosessi sujuu jo tietyllä rutiinilla, eikä ongelmia ole vuosein aikana ilmennyt, vaikka välillä muuttujiakin tuttuun prosessiin tulee. Ajoittain lehtien mukaan laitetaan esimerkiksi erilaisia liitteitä – joskus jopa tavaraa pussituksen yhteydessä – mutta hankaluuksia minkäänlaiset lisämateriaalit eivät ole Paunosen mukaan tuottaneet.

PunaMustalla lehdistä tehdään samalla myös digilaitteille PDF-versio, jonka Kustannus Oy Juoksija saa heti käyttöönsä. Palvelupaketin laajuus on kustantamolle suuri etu. On kätevää, kun kaiken saa saman katon alta. Ja mikä vielä – samalla tulee kannatettua Avainlippu-konsernia.

”PunaMusta on täydenpalvelun talo ja kaiken lisäksi kotimainen, millä on meille iso merkitys”, Paunonen toteaa.

Kuvaaja: Ari J. Hyytiäinen.
Kuvassa Ari Paunonen.
Jaa

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

Jätä meille yhteystietosi ja kerro, mistä palveluistamme haluaisit kuulla lisää. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä arkisin vuorokauden sisällä.

Tilaa uutiskirje

Kerromme sinulle uutiskirjeessämme upeista asiakastoteutuksista ja kuulet vinkkejä, miten hyödyntää palveluitamme. Täytä sähköpostiosoitteesi ja tilaa.

Lue lisää referenssejä