Referenssit

Seura lähti juhlavuoteen vastuullisin aihein

Otavamedian lehdet on painettu PunaMustassa hiilineutraalisti vuodesta 2022 lähtien. Yksi mediayhtiön tunnetuista lehdistä on kerran viikossa ilmestyvä Seura, jonka ensimmäinen numero ilmestyi 6.12.1934.

Seura on ystävä, joka pitää lukijan puolia

Seuran juttujen vahvuus on erinomainen valmistautuminen. Lehden vastaava päätoimittaja Erkki Meriluoto kertoo tästä sekä siitä, miten lehteä lähdettiin uudistamaan vuoden 2023 aikana.

– Kun kuusi vuotta sitten tulin iltapäivälehdestä Seuraan, yllätyin, miten tarkasti jokaista juttua suunnitellaan. Jokaista pitempää juttua varten tehdään aluksi briiffaus jutun näkökulmasta, tavoitteista, kuvakerronnasta ja varioinnista verkkoon. Koko juttuprosessi editointeineen kestää useamman päivän. Tavoittelemme Seuran arvojen mukaista sisältöä: luotettavaa, rohkeaa, oikeudenmukaista ja seurallista.

Seuran päätoimittaja Erkki Meriluoto
Seuran päätoimittaja Erkki Meriluoto

Uudistuksen tavoitteena oli nostaa viikkolehden laatua ja kasvattaa verkon lukijamäärää. Projektissa tehtiin laajasti ryhmätyötä, tunnistettiin kohderyhmät ja heidän tarpeensa ja hyödynnettiin erilaista dataa monipuolisesti. Näkyvin kampanja 90-vuotisjuhlavuoteen on ”Seura tekee hyvää” -juttusarja.

– Keräämme lukijoilta ympäri Suomen ehdotuksia paikallisista hyvää tekevistä ihmisistä. Tämän kampanjan myötä nostamme heitä esiin. Ensimmäiset jutut kertoivat ikäihmisten yksinäisyyttä torjuvasta jääkiekkoseurasta ja kyläkoululla vapaaehtoisena auttavasta miehestä. Jutunteon ohessa järjestimme varttuneiden tapaamispaikkaan Iisalmeen 90 pakettia kahvia ja Taivalkosken kyläkouluun uudet reput kaikille oppilaille, Meriluoto mainitsee.

Seurassa vastuullisuus on luonteva osa arkea. Kestävän kehityksen aiheita on Seurassa käsitelty niin ilmastonmuutoksen, energiansäästön kuin vaikkapa vastuullisen matkustamisenkin kautta.

– Esimerkiksi suosituimpien juttujen joukkoon viime aikoina ovat nousseet ruokahävikistä kertova juttu, jossa toimittajamme kertoi kolme vuotta pitämästään ruokahävikkipäiväkirjasta.

– Lukijamme pitävät tavastamme kertoa näistä asioista. He ovat valveutuneita kansalaisia, jotka osallistuvat mielellään talkoisiin omaa kukkaroaan ja tulevia sukupolvia ajatellen. Omasta vastuullisuudestamme ja kotimaisuudesta esimerkiksi lehden painoasioissa olen kertonut lehden pääkirjoituksessa, mutta useammin sitä on mukava pitää esillä erilaisissa sidosryhmäkohtaamisissa, Erkki Meriluoto toteaa.

PunaMustan ja Otavamedian yhteinen vastuullisuustyö perustuu kumppanuuteen

Otavamedia on painattanut Seura-lehteä PunaMustassa jo useamman vuoden ajan. Painopaikan valintaan on vaikuttanut muun muassa PunaMustan sitoutuminen hiilijalanjäljen pienentämiseen ja muuhunkin ympäristökuormituksen vähentämiseen.

Otavamedian palvelupäällikkö, Tiina Kallioinen, kertoo, miten yhdessä tekemällä saavutetaan enemmän:

– Vastuullisuus on sisäänkirjoitettuna kaikkiin Otavamedian toimintaperiaatteisiin. Tästä esimerkkinä Otavamedian, PunaMustan ja Postin kolmikantatyöskentely. Sen sijaan, että keskittyisimme vain omien prosessiemme kehittämiseen, olemme etsineet rinnallemme kumppaneita, jotka jakavat yhteiset arvot ja sitoutuvat kehittämään vastuullisesti koko arvoketjun toimintaa yhdessä kumppaniverkoston kanssa. Tätä työtä jatkamme edelleen. Yhdessä tekemisen merkitys kasvaa jatkuvasti.

Jaa

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

Jätä meille yhteystietosi ja kerro, mistä palveluistamme haluaisit kuulla lisää. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä arkisin vuorokauden sisällä.

Tilaa uutiskirje

Kerromme sinulle uutiskirjeessämme upeista asiakastoteutuksista ja kuulet vinkkejä, miten hyödyntää palveluitamme. Täytä sähköpostiosoitteesi ja tilaa.

Lue lisää referenssejä