Referenssit

SmartHub-palvelu ja ”ihana Peter” tehostavat Ahlsellin toimintaa

Ahlsell on pohjoismainen tekninen tukkukauppa, jonka asiakaskuntaan kuuluu laaja skaala korjaus-, rakennus-, huolto- ja kunnossapitotöiden ammattilaisia. Sanomattakin on selvää, että monia eri teknisen alan ammattilaisia palvelevan yrityksen palvelu- ja tuotevalikoima on valtaisa. Ahlsellin verkkokaupassa tuotteita onkin lähes 200 000. Lisäksi yritys tarjoaa muun muassa erilaisia logistiikkaratkaisuja asiakkaidensa työtä helpottamaan. Markkinointia ja myyntityötä tukevien materiaalien rooli Ahlsellin toiminnassa on siten merkittävä.

”Tarvitsemme laadukkaita materiaaleja monessa muodossa viestiäksemme laajasta valikoimastamme ja ”kaikki saman katon alta” -palvelustamme. Materiaalit, joita tuotamme myynnin avuksi, selkeyttävät ja kiteyttävät palvelutarjontaamme ja tukevat liiketoimintaamme”, kertoo Ahlsellin markkinointipäällikkö Miila Huttunen.

Myymälöihin, asiakastapahtumiin ja messuille tarvitaan kaikkea aina tarroista esitteisiin ja hyllynreunuksiin. On siis selvää, että Ahlsellin materiaalitarpeet ovat varsin moninaiset. Ahlsell on tehnyt yhteistyötä PunaMustan kanssa vuosia, ja runsas tuotevalikoima sekä tehokas tuotantokoneisto ovatkin Huttusen mukaan painotalon valttikortteja. Lähes mikä vain onnistuu: esimerkiksi alkuvuodesta Ahlsell toteutti PunaMustan kanssa Haaga-Helia ammattikorkeakoulun tiloihin ”Ahlsell-luokan”.

”PunaMusta tarroitti seinät ja hoiti projektin avaimet käteen -periaatteella. Lopputuloksesta tuli upea!” Huttunen iloitsee.

Huttunen on hyvillään, että painotalo pystyy reagoimaan kiireellisiinkin materiaalitarpeisiin ongelmitta, mikä on Ahlsellin toiminnalle tärkeää. Yhdeksi kumppaninsa merkittävimmäksi kilpailueduksi Huttunen kuitenkin nostaa erityisesti digitaalisen Content Hub -palvelun, jonka käyttöönottoon Ahlsell valmistautuu parhaillaan.

”Odotamme innolla niitä hyötyjä ja tehoja, joita Content Hub-palvelu tulee tulevaisuudessa meille tarjoamaan”, Huttunen kertoo.

Content Hubin ideana on, että se kokoaa yhteen sellaiset markkinoinnin aineistot ja materiaalit, joita yrityksessä tarvitaan usein. Aineistoja voidaan hallita keskitetysti, tarvittaessa julkaista digitaalisesti sekä tilata printtinä haluttuun paikkaan. Esimerkiksi jatkossa Ahlsellin Suomen myymälöiden myymäläpäälliköt voivat itse tilata tarvitsemansa materiaalit Content Hubista liikeisiinsä. Automatisoidun prosessin ansiosta yrityksen toiminnasta saadaan kustannustehokkaampaa. Samalla myymälöiden, joita Ahlsellillä on Suomessa 33, toiminnasta tulee mutkattomampaa – ja tätä Ahlsell tavoitteleekin. Onhan mutkattomuus yksi yrityksen kantavista arvoista.

Materiaalien tilauksessa hyödynnettävä teknologia on yhteistyön voimavara – mutta niin on myös Ahlsellin oma yhteyshenkilö, joka tekee Huttusen mukaan kaikkensa asiakkaan eteen. Heittäytyisi kuulemma vaikka kuralammikkoon, jos pitäisi.

”Yhteyshenkilömme Peter on asiantunteva, palvelualtis, nopea – ja ihana! Asiointi on hänen kanssaan selkeää ja sujuvaa. Voimme heittää hänelle ongelman, ja hän etsii nopeasti ratkaisun. Peter on yksi suurimmista syistä, jonka vuoksi yhteistyömme PunaMustan kanssa sujuu näin hyvin”, Huttunen kertoo.

Huttusen mukaan yhteistyö yhden ja saman asiantuntevan yhteyshenkilön kanssa on tuonut asiakkuuteen ketteryyttä. Oma yhteyshenkilö oppii tuntemaan asiakkaan tarpeet, eikä kaikesta tarvitse erikseen neuvotella esimerkiksi paperilaatujen kohdalla.

Huttunen mainitsee, että Ahlsellille on tärkeää myös se, että kumppanin toiminta istuu Ahlsellin arvomaailmaan. PunaMustan kanssa arvoasiat ovat onneksi loksahtaneet kohdalleen, sillä PunaMusta tarjoaa vastuullista painamista ja hiilijalanjälkeä pienentäviä ratkaisuja.

”Koska vastuullisuus ja kestävä kehitys on kirjattu arvoihimme ja liiketapaperiaatteisiimme, edellytämme niiden mukaista toimintaa myös kumppaneiltamme”, Huttunen toteaa.

Jaa

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

Jätä meille yhteystietosi ja kerro, mistä palveluistamme haluaisit kuulla lisää. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä arkisin vuorokauden sisällä.

Tilaa uutiskirje

Kerromme sinulle uutiskirjeessämme upeista asiakastoteutuksista ja kuulet vinkkejä, miten hyödyntää palveluitamme. Täytä sähköpostiosoitteesi ja tilaa.

Lue lisää referenssejä