Referenssit

Suomen Autolehti – yhteistä painotaivalta jo 50 vuotta

Suomen Autolehti on ilmestynyt vuodesta 1933. Aivan näin kauaa ei lehteä ole painettu PunaMustassa, mutta yhteistyön osalta vietettiin 50-vuotisjuhlaa viime vuonna. Lehteä on painettu vuodesta 1972 alkaen Forssan Kirjapainossa, joka tuli osaksi PunaMusta Media -konsernia vuonna 2018. Painatuksen ohella lehti myös taitetaan PunaMustassa.

– Yhteistyömallia on hiottu pitkäjänteisesti vuosien mittaan. Aikataulut on rytmitetty yhdessä ja tarkastus- ja kommentointikierrokset sujuvat ajallaan. Toimintatavat ovat virtaviivaistuneet, kuvailee Autolehden päätoimittaja Kalle Kalaja, joka on toiminut Suomen Autolehden lukijana vuodesta 1997, toimittajana vuodesta 2004 ja päätoimittajana vuodesta 2022. Hän on myös lehteä tuottavan Autotieto Oy:n toimitusjohtaja.

– Koen, että saamme synergiaetua siitä, kun sama taho, joka painaa lehden, myös taittaa sen. Tämä korostuu, kun meillä on erilaisia liitteitä ja irtokansia, joiden tekeminen sujuu jouhevasti, vaikka prosessissa ovat mukana myös meidän asiakkaamme omien toiveidensa kanssa. On helppoa, kun meistä riippumattomat aikataulujen poikkeamat ratkaistaan taitossa ja painossa ketterästi, Kalaja jatkaa.

– Esimerkiksi liitteistykset ovat kustannustehokkaita ja siten edesauttavat meidän kokonaistoimintamme taloudellista kannattavuutta. Erikoiskannet ja ekstraliitteet ovat onnistuneet asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Tämäkin on auttanut meitä saamaan parempaa tulosta, Kalle Kalaja kertoo.

Suomen Autolehden päätoimittaja Kalle Kalaja.
Suomen Autolehden päätoimittaja Kalle Kalaja.

Lukijoina autoalan ammattilaiset

Suomen Autolehti on suunnattu autoalalla työskenteleville: autoliikkeisiin, korjaamoille, maalamoille ja autoalan järjestöjen jäsenille. Lehteä julkaisee Autotieto Oy, jonka omistavat Autoalan Keskusliitto ry ja Suomen Autoteknillinen Liitto ry. Levikki on muusta lehtialasta poiketen kasvanut ja se on tällä hetkellä 8 500–9 000. Suurin osa lehdistä menee omistajaliittojen jäsenyrityksille ja niiden henkilöjäsenille.

Lehden materiaaleja jaetaan myös nettisivuilla ja sitä puolta kehitetään vastaamaan kuluttajien tarpeita. Digitaalisuus on myös kasvattanut Autolehden tunnettuutta.

Mikä puhuttaa autoalalla?

Autoalan ammattilaisen kanssa jutellessa täytyy kysyä, mitkä ovat kuumimmat puheenaiheet juuri nyt? Kalle Kalajan mukaan hevosvoimista on siirrytty keskustelemaan muun muassa autojen omistamisen muutoksista, myyntitapojen muutoksesta, autojen autonomian kehityksestä, autoilun kustannuksista ja alan ammattilaisten koulutustarpeista. Kun autot kehittyvät, täytyy myös korjaus- ja huoltopuolen ammattilaisten osaamisen pysyä mukana.

Suomen Autolehteä lukevat alalla työskentelevät ammattilaiset.
Suomen Autolehti pureutuu moniulotteisesti autoalan asioihin, etupäässä alalla työskentelevien ammattilaisten näkökulmasta.

– Meillä puhutaan paljon alan koulutuksesta. Pitäisi jo karistaa vanhat mielikuvat automekaanikoista. Heistä on tullut rasvanäppien sijaan ICT-tyyppejä, jotka yhdistävät autoon testerin, jonka avulla tarkistavat ja korjaavat vikoja. Tässä lähestytään jopa pelimaailmaa. Vaatimukset oppilaitoksille ovat aika kovia. Koulutuksen pitää vastata näihin tarpeisiin. Näyttääkin siltä, että autopuolen korjaajilta eivät työt lopu, Kalaja visioi.

Yhteistyökumppanin valinta on osa vastuullisuutta

Vastuullisuus on tärkeä arvo myös Suomen Autolehden toimituksessa. Lehden tekemiseen liittyy jo lähtökohtaisesti journalistinen vastuu. Lisäksi vastuullisuuteen voidaan vaikuttaa erilaisin valinnoin, kuten yhteistyökumppanien kautta.

Valitsemalla painotöiden kumppaniksi PunaMustan, voi varmistua siitä, että työ tehdään kotimaassa ja että esimerkiksi paperivalinnat ja prosessit kehittyvät ympäristöystävällisempään suuntaan. 

Jaa

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

Jätä meille yhteystietosi ja kerro, mistä palveluistamme haluaisit kuulla lisää. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä arkisin vuorokauden sisällä.

Tilaa uutiskirje

Kerromme sinulle uutiskirjeessämme upeista asiakastoteutuksista ja kuulet vinkkejä, miten hyödyntää palveluitamme. Täytä sähköpostiosoitteesi ja tilaa.

Lue lisää referenssejä