Ajankohtaista

”On hienoa, että omassa konsernissa voi edetä urallaan”

Joensuulainen Miika Hiltunen mietti keväällä 2022, mitä tekisi työelämällään. Takana oli pitkä kokemus PunaMusta Oy:n erilaisissa töissä. Hän tuli taloon merkonomin koulutuksella jälkikäsittelijän töihin, joita teki kuutisen vuotta. Seuraavat kuusi vuotta hän työskenteli liimasidontakoneen äärellä, jonka jälkeen seuraavat noin kuusi vuotta painajan hommissa.

– Mietin, että haluaisin ehkä tehdä jotain muuta. Hain opiskelemaan ja pääsinkin, ja taskussa oli opiskelupaikat niin sairaanhoitajaksi kuin Pelastusopistoonkin. Sitten konsernissamme tuli sisäiseen hakuun yhteyspäällikön paikka, jota päätin hakea.

Hiltunen valittiin tehtävään, jolloin työpiste siirtyi kerrosta ylemmäksi ja titteli vaihtui yhteyspäälliköksi ja hieman myöhemmin asiakaspalveluvastaavaksi. Niin pelastajalla kuin sairaanhoitajallakin olisi taattu työpaikka, mutta aivan uudenlainen työn sisältö tutussa konsernissa vei voiton.

– Yksi syy muutoksen tarpeeseen oli myös yksityiselämässä. Lapset ovat minulla vuoroviikoin, mitä olisi ollut aika vaikea yhdistää vuorotyöhön. Yön työssä ollut isä ei ole kovin läsnä oleva. Tämänkin takia uusi työtehtävä tuntui merkitykselliseltä.

Uudessa työssä on Hiltusen mukaan mukavaa myös se, että pystyy olemaan enemmän tekemissä ihmisten kanssa kuin koneen äärellä ollessa. Nyt hän on tekemissä niin myynnin, tuotannon kuin tuotannonsuunnittelunkin kanssa. Yhteistyö on aktiivista ja toimivaa.

– Aikaisemmasta työkokemuksesta on ollut pelkästään hyötyä tässä uudessa tehtävässäni. Tiedän, miten tuotanto toimii, joten nyt pystyn sitä tietoa hyödyntämään tässä tuotannon suunnittelussa. On hienoa, että omassa konsernissa on mahdollista vaihtaa työtehtäviä ja edetä urallaan, Hiltunen kiittää.

Kuvassa Miika Hiltunen ja Emma Savimäki

Jaa

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

Jätä meille yhteystietosi ja kerro, mistä palveluistamme haluaisit kuulla lisää. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä arkisin vuorokauden sisällä.

Tilaa uutiskirje

Kerromme sinulle uutiskirjeessämme upeista asiakastoteutuksista ja kuulet vinkkejä, miten hyödyntää palveluitamme. Täytä sähköpostiosoitteesi ja tilaa.

Lue lisää ajankohtaisia uutisia