Asiantuntija-artikkelit

Miten tehdä asiakaslehti, joka vahvistaa asiakassuhteita?

Laadukkaan asiakaslehden ääreen pysähdytään: sen saapuessa se ehkä selataan läpi, minkä jälkeen se jää kodin tai toimiston pöydälle, mistä se osuu käsiin yhä uudelleen sallien lähemmän tutustumisen sisältöihin.

Sosiaalisen median ja uutiskirje välittäessä viestit asiakkaille painettua lehteä nopeammin moni epäilee, onko asiakaslehdelle enää paikkaa. Asiakaslehti kuitenkin tarjoaa mahdollisuuden syvällisempään asiakasviestintään ja alan seuraamiseen. Lisäksi ammattimaisesti tuotettu lehti vahvistaa yrityksesi asemaa oman alansa asiantuntijana.

Ei kuitenkaan ole yhdentekevää millainen lehti on, sillä lukija huomaa nopeasti, onko lehti hänen aikansa arvoinen. Tässä on viisi asiaa, joihin kannattaa panostaa, jos haluat tuottaa laadukkaan asiakaslehden, jolla vahvistat asiakassuhteitasi.

1. Tasapainoinen rakenne pitää kiinnostuksen yllä

Huolellisesti suunniteltu asiakaslehti tarjoaa miellyttävän ja tasapainoisen lukukokemuksen. Se muodostuu eri pituisista artikkeleista sisältäen sekä aihettaan syväluotaavia että kevyempiä juttuja. Kun artikkelien järjestys on tasapainoinen, lukijan kiinnostus säilyy läpi lehden.

2. Korkealaatuinen ja monipuolinen sisältö

Lukijaa houkuttelevassa asiakaslehdessä on hyödyllistä, kiinnostavaa ja mielellään myös viihdyttävää sisältöä. Älä kerro ainoastaan yrityksestäsi vaan tarjoa tietoa alastasi laajemmin. Lehti voi koostua esimerkiksi henkilöhaastatteluista, vinkkejä tarjoavista artikkeleista ja alan uutisista.

3. Tyylikäs ulkoasu tukee yritysilmettäsi

Ulkoasu tärkeä osa asiakaslehden välittämää viestiä ja sen luomaa mielikuvaa brändistäsi. Ammattitaitoisesti taitetun lehden selkeys ja luettavuus ovat myös kohdillaan. Lehden ulkomuodon tulee olla tietenkin yritysilmeesi mukainen. Painetussa lehdessä valokuvien laatu korostuu, joten kannattaa luottaa ammattivalokuvaajaan.

4. Laadukas painotyö vahvistaa brändiäsi

Asiakaslehden painotyön laatu luo omalta osaltaan mielikuvaa yrityksestäsi, joten kannattaa valita painaja huolella. Onhan painojälki siistiä ja paperi laadukasta? Lehden painotapa voi myös heijastaa yrityksesi arvoja: hiilineutraalisti painettu lehti on ympäristöystävällinen valinta ja tukee yrityksesi brändiä.

5. Sopiva kumppani auttaa

Jos lehden suunnittelu ja tuottaminen ei kuulu yrityksenne ydinosaamiseen, kannattaa ainakin osa sen tekemisestä ulkoistaa luotettavalle kumppanille. Näin säästyy aikaa ja lopputulos on viimeistelty. Ammattitaitoiset tekijät osaavat ottaa huomioon yritysilmeenne sekä yrityksenne ja alanne ominaispiirteet.

Toimimme asiakas- ja järjestölehtien taitto-, paino- ja postituskumppanina. Lue yhteistyöstämme Juoksija-lehden kanssa. 

Blogin kirjoittaja on PunaMusta Median copywriter Marjo Matilainen, joka innostuu markkinoinnin lisäksi yritysviestinnästä ja laadukkaista sisällöistä.

Jaa

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

Jätä meille yhteystietosi ja kerro, mistä palveluistamme haluaisit kuulla lisää. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä arkisin vuorokauden sisällä.

Tilaa uutiskirje

Kerromme sinulle uutiskirjeessämme upeista asiakastoteutuksista ja kuulet vinkkejä, miten hyödyntää palveluitamme. Täytä sähköpostiosoitteesi ja tilaa.

Lue lisää asiantuntija-artikkeleita