Asiantuntija-artikkelit

Vinkit painotuotteen suunnitteluun

Painotuotteen tulee olla kohderyhmälleen toimiva ja lisäarvoa tuottava, olipa kyseessä sitten esimerkiksi esite, tuotepakkaus tai asiakaslehti. Jotta nämä tavoitteet täyttyvät, tulee painotuotteen suunnittelussa huomioida muutamia käytännön seikkoja. Lue vinkkimme painotyön suunnitteluun, jotka helpottavat ja sujuvoittavat suunnittelutyötä ja näin myös säästävät aikaasi!

MIETI KÄYTTÖTARKOITUS JA KOHDERYHMÄ

Ensimmäinen askel painotuotteen suunnitteluun on miettiä sen käyttötarkoitus ja kohderyhmä. Onko kyseessä enemmän informatiivinen tuote, kuten uuden malliston esite, vai kenties brändituote, johon tarvitaan enemmän kuvitusta ja fiilistelyä? Myös kohderyhmä vaikuttaa painotuotteen suunnitteluun ja esimerkiksi ympäristötietoiselle asiakkaalle suunnattu tuote kannattaa painaa hiilineutraalisti ympäristöystävälliselle paperille.

SOMMITTELE KOKONAISUUS

Oli kyseessä sitten yritysesite, tuotepakkaus tai flyeri, lähtee suunnittelutyö aina sommittelusta, joka luo pohjan painoaineistolle. Sommittelun pohjaksi on tärkeää poimia sisällön kannalta tärkeimmät asiat ja toteuttaa työ aina sisältö edellä.

Jotta asiakkaan huomio kiinnittyy heti ensi vilkaisulla sisällön kannalta tärkeimpiin asioihin, voidaan sommittelussa käyttää apuna esimerkiksi erilaisia fonttivalintoja ja tehosteita sekä hyödyntää kuvia ja tyhjää tilaa. Esimerkiksi tuotepakkauksessa tuotteen nimi tulisi nousta ensimmäisenä katsojan silmiin, kun taas tarjousflyerista korostua huikea tuotetarjous.

PANOSTA LAADUKKAASEEN KUVAMATERIAALIIN

Kuvamateriaalin tärkeyttä ei voi tarpeeksi korostaa. Vaikka nykyisillä kännyköilläkin saa jo hyvälaatuisia kuvia, ei mitä tahansa räpsäisyä kannata käyttää painotuotteissa, sillä laadukkaat kuvat luovat tyylikästä brändimielikuvaa yrityksestäsi. Jos sopivaa kuvamateriaalia ei ole omasta takaa, kannattaa katsoa kuvapankkien tarjonta. On olemassa jopa täysin ilmaisia kuvapankkeja, joista on mahdollista hankkia kuvia omiin tarpeisiinsa. Ja kannattaa muistaa, että mikäli hyvälaatuisia kuvia ei syystä tai toisesta ole mahdollista ollenkaan saada, on painotuote aina mahdollista suunnitella myös täysin ilman kuvia!

VALITSE FONTIT

Painotuotteessa käytettävien fonttien valitseminen on tärkeää kokonaisuuden kannalta, joten niihin kannattaa käyttää hetki aikaa. Fontin tulee olla helposti luettava varsinkin, jos kyseessä on informatiivinen painotuote. Brändituotteessa eri fonttivaihtoehdoilla on helpompi revitellä, toki luettavuus huomioiden. Erilaisilla fonttien leikkauksilla pystyy myös korostamaan haluamiaan asioita tekstistä, joka kannattaa pitää mielessä kokonaisuutta suunniteltaessa.

PIENET YKSITYISKOHDAT TEKEVÄT KOKONAISUUDEN

Älä unohda pieniä yksityiskohtia! Tarkkuus esimerkiksi tekstien välistyksissä ja riviväleissä sekä siinä, että kaikki elementit ovat suorissa linjoissa, antavat asiakkaalle laadukkaan vaikutelman. Kun yksityiskohtiin kiinnittää heti alusta lähtien huomiota, ne eivät vie juurikaan enempää aikaa kuin hieman hutiloiden tehty taittotyö.

ANNA AMMATTILAISEN AUTTAA

Jos painotuotteen suunnittelu kuulostaa liian monimutkaiselta tai aikaa vievältä puuhalta, anna sisältö- ja suunnittelupalveluidemme ammattilaisten auttaa! Palvelemme sinua kaikissa visuaalisen suunnittelun tarpeissasi, tuotamme sisältöjä ja suunnittelemme painotuotteiden ulkoasuja – tarvittaessa myös avaimet käteen -palveluna.

Jaa

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

Jätä meille yhteystietosi ja kerro, mistä palveluistamme haluaisit kuulla lisää. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä arkisin vuorokauden sisällä.

Tilaa uutiskirje

Kerromme sinulle uutiskirjeessämme upeista asiakastoteutuksista ja kuulet vinkkejä, miten hyödyntää palveluitamme. Täytä sähköpostiosoitteesi ja tilaa.

Lue lisää asiantuntija-artikkeleita