Referenssit

Talouselämä painetaan nyt täysin hiilineutraalisti – ”Haluamme olla hiilineutraaliudessa suunnannäyttäjä”

Talouselämä siirtyy uuteen ympäristöystävällisempään aikaan 25.9.2020, jolloin ilmestyy lehden ensimmäinen täysin hiilineutraalisti painettu numero. Mahdollisuuden hiilineutraaliin painotuotteeseen tarjosi Talouselämän painotalona pitkään toiminut PunaMusta.

Jo aiemmin Talouselämän painamisesta aiheutuvat hiilidioksidipäästöt on minimoitu mahdollisimman vähäisiksi, joten hiilineutraalisti painettu lehti on luonteva seuraava askel.

”Median keskeisin rooli ilmastonmuutoksen torjumisessa on keskustelun herättäminen ja toimenpiteiden kiihdyttäminen kohti kestävämpiä valintoja ja kestävien investointien lisäämistä. Myös jokaisella, pienelläkin konkreettisella teolla on merkitystä ja haluamme Talouselämän osalta olla myös hiilineutraaliudessa suunnannäyttäjä”, Talouselämän päätoimittaja Jussi Kärki sanoo.

HIILINEUTRAALI PAINOTUOTE ON YMPÄRISTÖVASTUULLINEN VALINTA

Hiilineutraalisti painettu aikakauslehti syntyy, kun painamisesta aiheutuvia päästöjä vähennetään tuotannon jokaisessa vaiheessa paperintuotannosta rahtiin.

Päästöistä tehdään laskelma, ja jäljelle jäävät päästöt kompensoidaan täysimääräisesti Gold Standard -sertifioidun ilmastoprojektin kautta. Käytännössä Talouselämän painamisesta jäljelle jäävät päästöt hyvitetään istuttamalla metsää Etiopiaan.

”Hiilineutraalien painotuotteiden tarjoaminen on meille strateginen valinta, sillä vastuullisuus on keskeinen arvomme”, kertoo PunaMustan toimitusjohtaja Jari Avellan. ”Ympäristövastuun osalta emme tyydy vain päästöjen kompensointiin, vaan kehitämme toimintaamme jatkuvasti ja ohjaamme asiakkaitamme ympäristöä huomioiviin valintoihin. Siksi olenkin erityisen iloinen, että Alma on päätynyt painamaan Talouselämän hiilineutraalisti. On merkittävä askel, kun suurilevikkinen lehti päättää siirtyä hiilineutraaliin julkaisuun.”

Myös lehden jakelu on hiilineutraalia, sillä Posti on kompensoinut kaikki Suomessa jakelun aiheuttamat päästöt vuodesta 2015 lähtien.

YMPÄRISTÖVALINTOJA LOGISTIIKASTA DIGITAALISIIN PALVELUIHIN

Talouselämän julkaisija Alma Media huomioi ympäristön myös muussa toiminnassaan. Vuonna 2019 he asettivat kolmantena media-alan yhtiönä maailmassa Science Based Targets -aloitteen hyväksymät, tieteeseen perustuvat tavoitteet hiilidioksidipäästöjensä vähentämiseksi.

”Tavoitteet kannustavat meitä kohdistamaan ilmastotoimemme kiinteistöjemme energiatehokkuuteen sekä kehittämään logistiikkaamme ja materiaalien käyttöä”, Alma Median viestintäjohtaja Elina Kukkonen sanoo ja jatkaa: ”Mediasisältöjemme kautta kuluttajat saavat lisää tietoa yhä kestävämpien valintojen tekemiseen. Myös digitaaliset palvelumme voivat auttaa asiakkaitamme toimimaan ympäristöystävällisemmin: esimerkiksi Tšekeissä toimiva rekrytointipalvelumme ehdottaa työpaikkoja hakijan lähiympäristöstä, ja tällöin ilmastoa kuormittava työmatkapendelöinti lyhenee.”

”Toivottavasti yhä useampi yritys tarttuu tulevaisuudessa mahdollisuuteen painaa hiilineutraalisti. Meillä on kaikki valmiudet toimia asiassa hyvänä esimerkkinä ja kumppanina”, PunaMustan Avellan lisää.

PunaMusta tarjoaa hiilineutraalit painotuotteet lehtien painamisesta mainospainotuotteisiin, kuten esitteisiin ja käyntikortteihin. Ota yhteyttä ja kerromme lisää ratkaisuistamme!

Jaa

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

Jätä meille yhteystietosi ja kerro, mistä palveluistamme haluaisit kuulla lisää. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä arkisin vuorokauden sisällä.

Tilaa uutiskirje

Kerromme sinulle uutiskirjeessämme upeista asiakastoteutuksista ja kuulet vinkkejä, miten hyödyntää palveluitamme. Täytä sähköpostiosoitteesi ja tilaa.

Lue lisää referenssejä