Referenssit

Uudistunut Kotipuutarha valitsi hiilineutraalin painotuotteen

Puutarhaliiton julkaisema Kotipuutarha-lehti on ilmestynyt keskeytyksettä vuodesta 1941 asti. Puutarhaharrastajille suunnattu lehti ilmestyy 9 kertaa vuodessa painottuen tammi-lokakuun väliin ja sen levikki on noin 18 000.

Puutarhaharrastus on kehittynyt viime vuosina ja tutkimusten mukaan varsinkin nuorten ihmisten kiinnostus harrastusta kohtaan on kasvanut. Vastatakseen muuttuneen harrastajakunnan tarpeisiin Kotipuutarha halusi kirkastaa profiiliaan sekä olla jatkossakin luotettava ja laadukas tiedonvälittäjä alan harrastajille. Lehdestä tehtiin laaja lukijakysely, jonka perusteella muun muassa lehden sisältöä ja kuvien käyttöä uudistettiin.

– Olemme erittäin tyytyväisiä lehden uudistukseen. Vaikka ensimmäinen numero uudistuksen jälkeen onkin aina harjoituskappale, on tästä hyvä lähteä hiomaan kokonaisuutta entistä paremmaksi, kertoo lehden päätoimittaja Minna Siltala.

Lehden uudistaminen ulottui sen sisältöjen lisäksi myös painamisessa käytettäviin paperivalintoihin, joihin tehtiin projektin yhteydessä muutoksia. Ennen uudistamista Kotipuutarha painettiin päällystetylle paperille, mutta uudistuksen myötä paperiksi valittiin päällystämätön vaihtoehto. Uudet paperivalinnat kuvastavatkin paremmin lehden brändiä ollen aiempaa maanläheisempiä.

Paperivalintojen lisäksi PunaMustan asiantuntijoiden kokemusta hyödynnettiin myös lehden kuvankäsittelyn hiomisessa, sillä uudistuksessa lehden kuvien käyttöä kirkastettiin.

Hiilineutraali painotuote oli luonteva valinta

Kotipuutarhan toimituksessa on käynnissä laaja vastuullisuusprojekti, jonka kautta pyritään muuttamaan totuttuja työskentelytapoja vastuullisempaan suuntaan. Projektin yhteydessä on kartoitettu myös koko lehden tekoprosessin hiilijalanjälkeä.

Projektiin pohjautuen olikin luontainen päätös painaa Kotipuutarha-lehti jatkossa hiilineutraalisti. 100-prosenttisesti hiilineutraali painotuote saadaan, kun päästöjä vähennetään tuotannon jokaisessa vaiheessa. Jäljelle jäävät päästöt PunaMusta kumoaa sertifioitujen ilmastoprojektien kautta täysimääräisesti. Kokonaisuutta valvoo puolueeton kolmas osapuoli.

– Tarjoamme lehden sisällöissä aina ekologisen vaihtoehdon ensin, emmekä esimerkiksi kehota käyttämään kemiallisia torjunta-aineita. Näin ollen myös hiilineutraalin painotuotteen valitseminen oli meille luonnollista, kertoo Siltala lehden arvoista.

Lehden uudistus sekä arvot ja linjaukset on huomattu myös lukijoiden keskuudessa.

– Muutama lukija on kysynyt lehden paperivalinnoista ja niiden ympäristövaikutuksista. Oli hienoa kertoa heille hiilineutraalista painotuotteesta, toteaa Siltala.

Luottamus PunaMustan osaamiseen on huipussaan

PunaMustan ja Kotipuutarha-lehden yhteistyö on jatkunut jo huimat 45 vuotta. Vaikka tekijät ja yhteyshenkilöt ovat vuosikymmenten aikana vaihtuneet sekä PunaMustalla että Kotipuutarhan toimituksessa, on yhteistyö jatkunut.

– Tietysti olemme kartoittaneet myös muita vaihtoehtoja, mutta luotettavuus PunaMustaa kohtaan on ollut avaintekijä painoa valittaessa. Yhteistyömme sujuu hyvin ja asiat hoidetaan jouhevasti. PunaMustassa on myös asiantuntemusta koko painotuotteen tekemisen ketjusta, kehuu Siltala pitkään jatkunutta yhteistyötä.

Jaa

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

Jätä meille yhteystietosi ja kerro, mistä palveluistamme haluaisit kuulla lisää. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä arkisin vuorokauden sisällä.

Tilaa uutiskirje

Kerromme sinulle uutiskirjeessämme upeista asiakastoteutuksista ja kuulet vinkkejä, miten hyödyntää palveluitamme. Täytä sähköpostiosoitteesi ja tilaa.

Lue lisää referenssejä