Referenssit

Yhdenvertaista urheilua ja liikuntaa edistävä Paralympiakomitea painottaa arvoja kumppanuuksissaan

Suomen Paralympiakomitea on valtakunnallinen urheilu- ja liikuntajärjestö liikunta-, näkö- ja kehitysvammaisille sekä elinsiirron saaneille ja dialyysissä oleville henkilöille. Järjestö kehittää ja koordinoi vammaisurheilua aina harrastustasolta kilpaurheiluun. Maailman väestöstä noin 15 prosentilla on jokin vamma, ja näiden henkilöiden yhtäläisiä oikeuksia urheiluun ja liikuntaan Paralympiakomitea tukee.

Arvot yhdistivät

Sosiaalinen vastuu on Paralympiakomitean toiminnan ytimessä, ja myös ympäristövastuu on keskeisellä sijalla heidän vastuullisuusohjelmassaan. Vuoden 2021 alusta alkanut yhteistyö PunaMustan ja Paralympiakomitean välillä perustuukin vahvasti yhteiselle arvopohjalle. Yhteistyön tiimoilta Paralympiakomitea hyödyntää PunaMustan palveluista niin hiilineutraaleja painotuotteita, tasapuolisesti kaikkien käytettävissä olevia saavutettavia julkaisuja ja lomakkeita sekä brändinhallinnan palveluita.

”Yhdistyksellemme mahdollisuus hiilineutraaliin painamiseen oli tärkeä kriteeri kumppania valitessa. Yhteistyön alettua olemme vaihtaneet hiilineutraaleiksi tuotteiksi muun muassa vuosikertomuksen ja eri tapahtumien esitteitä. Olemme myös lisänneet erilaisia saavutettavia digitaalisia sisältöjä sivustollemme”, kertoo Paralympiakomitean kumppanuuspäällikkö Timo Mäkynen.

Saavutettavuusdirektiivin mukaisesti toteutetut verkkopalvelut, julkaisut ja lomakkeet takaavat, että ne ovat myös esimerkiksi näkö-, kuulo- ja liikuntarajoitteisten käytettävissä. Esimerkiksi verkkopalvelua tai digitaalista lomaketta voidaan käyttää siis tarvittaessa myös apuvälineiden avulla. Myös sisällön osalta saavutettavan palvelun tai lomakkeen on oltava ymmärrettävä ja helposti omaksuttava.

Yhtenäinen ilme Paralympialaisiin brändinhallinnan palveluilla

Paralympiakomitea on ottanut käyttöönsä myös PunaMustan brändinhallinnan palveluita, joista oli suuri hyöty esimerkiksi Tokion paralympialaisten aikana. Viestintämateriaaleissa paralympiajoukkueen Pohjoisen Tähdet -ilmeen säilyminen yhdenmukaisena materiaalista toiseen oli tärkeää. Mäkynen kertoo, että kisoja edeltävässä kiireessä materiaalien työstöä helpotti, kun fontit, logot ja muut löytyivät jo heidän yhteyshenkilöltään:

”Säästimme merkittävästi aikaa ja vaivaa saman Pohjoisen Tähtien ilmeen teossa roll-upeihin, esitteisiin ja kortteihin. Hienoimpana tempauksena on pakko nostaa esille se, kun Paralympiajoukkueen urheilijat toimittivat yllätyksenä Tokion kisakylästä tervehdyskortteja nuorille paraurheilijan aluille. Ylitsevuotavat kiitokset lapsilta ja heidän vanhemmiltaan olivat tunteikkaita ja toimivat samalla kiitoksina siitä, että Pohjoisen Tähdet -ilme, -fontit ja -tarinat olivat kohdillaan!”

Jaa

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

Jätä meille yhteystietosi ja kerro, mistä palveluistamme haluaisit kuulla lisää. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä arkisin vuorokauden sisällä.

Tilaa uutiskirje

Kerromme sinulle uutiskirjeessämme upeista asiakastoteutuksista ja kuulet vinkkejä, miten hyödyntää palveluitamme. Täytä sähköpostiosoitteesi ja tilaa.

Lue lisää referenssejä