Johtotähtinä jaetulle arvopohjalle perustuvassa yhteistyössä toimivat hiilineutraalit painotuotteet ja yhteiset tavoitteet digitaalisen saavutettavuuden edistämisessä, mikä tekee kotimaisesta PunaMustasta Paralympiakomitealle tärkeän kumppanin vastuullisuudessa.
Suomen Paralympiakomitean ja PunaMustan keväällä 2021 alkanut, vahvalle yhteiselle arvopohjalle perustuva yhteistyö jatkuu kohti Berliinin Special Olympics -maailmankisoja ja Pariisin 2024 paralympialaisia.
– Kumppanuus Suomen Paralympiakomitean kanssa on PunaMustalle tärkeä, sillä on konsernimme arvojen mukaista tukea urheilua ja liikuntaa yhdenmukaisesti, tasa-arvoisesti ja eri tasoilla, kertoo PunaMusta Media Oyj:n markkinointi- ja vastuullisuusjohtaja Mirka Lammi.
Tärkeänä kulmakivenä yhteistyössä on ympäristövastuu, jonka toteuttaminen on tärkeä osa Paralympiakomitean vastuullisuusohjelmaa ja yksi keskeisimmistä PunaMustan arvoista.
Vuoden 2029 loppuun mennessä hiilinegatiiviseksi tähtäävä PunaMusta tarjoaa Paralympiakomitealle ja sen jäsenistölle mahdollisuuden valita ympäristöystävälliset, täysin hiilineutraalit painotuotteet.
– Yhdistyksellemme mahdollisuus hiilineutraaliin painamiseen oli tärkeä kriteeri kumppania valitessa. Yhteistyön alettua olemme vaihtaneet hiilineutraaleiksi muun muassa eri tapahtumien esitteitä, iloitsee Paralympiakomitean kumppanuuspäällikkö Timo Mäkynen.
YHTENÄINEN ILME PARALYMPIALAISIIN BRÄNDINHALLINNAN PALVELUILLA
Paralympiakomitea on ottanut käyttöönsä myös PunaMustan brändinhallinnan palveluita, joista oli suuri hyöty esimerkiksi Tokion ja Pekingin paralympialaisten aikana. Kokemuksia kisoista tullaan hyödyntämään myös valmistautuessa kohti Pariisin 2024 paralympialaisia.
– Brändinhallinnan palvelumme on kehitetty juuri näihin tilanteisiin, kun halutaan hallita materiaalit yhdessä paikassa ajantasaisina ja mutkattomina käsitellä. Palveluun kuuluu muun muassa aineistopankki, digitaalisten julkaisujen tekeminen, diginäyttöjen, mainosten ja tiedotteiden hallinta sekä markkinointimateriaalien painatus ja tilaus, Mirka Lammi kertoo.
Paralympiajoukkueen Pohjoisen Tähdet -ilmeen säilyminen yhdenmukaisena viestintämateriaalista toiseen on tärkeää, ja Timo Mäkynen sanookin materiaalien työstöä kisoja edeltävässä kiireessä helpottaneen suuresti, kun fontit, logot ja muut löytyivät aina valmiiksi yhteyshenkilöltä.
– Säästimme merkittävästi aikaa ja vaivaa saman ilmeen työstössä rollupeihin, esitteisiin ja kortteihin. Hienoimpana tempauksena on pakko nostaa esille se, kun paralympiajoukkueen urheilijat toimittivat yllätyksenä Tokion kisakylästä tervehdyskortteja nuorille paraurheilijan aluille. Ylitsevuotavat kiitokset lapsilta ja heidän vanhemmiltaan olivat tunteikkaita ja toimivat samalla kiitoksina siitä, että Pohjoisen Tähdet -ilme ja -tarinat olivat kohdillaan!
YHDESSÄ KOHTI SAAVUTETTAVAMPAA DIGITAALISTA YMPÄRISTÖÄ
Toisena merkittävänä kulmakivenä yhteistyössä on sekä Paralympiakomitean että PunaMustan toiminnassa ja arvoissa olennainen saavutettavuus. PunaMusta-yritysperhe edistää yhdenvertaisuuden toteutumista yhteiskunnassa tuottamalla saavutettavuusdirektiivin mukaisia verkkopalveluita, digitaalisia lomakkeita ja julkaisuja.
PunaMustan palvelut ovat Paralympiakomitean kanssa tehtävän yhteistyön myötä hyödynnettävissä myös Paralympiakomitean jäsenjärjestöille urheilun ja vammaisjärjestöjen kentillä.
– Teemme paljon merkittävää työtä sekä rakennetun että luontoympäristön esteettömyyden eteen Suomessa, mutta yhtä tärkeää on saavutettavuus digitaalisessa ympäristössä. Mekään emme ole tässä vielä täydellisiä, mutta yhdessä PunaMustan kanssa olemme pystyneet lisäämään saavutettavien digisisältöjen määrää, ja pystymme hienosti osallistamaan myös urheilijoitamme avuksi tähän työhön, Timo Mäkynen kertoo.
Yhdessä PunaMustan kanssa järjestettiinkin viime vuoden syksyllä digitaalisten sisältöjen suunnittelun parissa toimiville PunaMustan työntekijöille keskustelutilaisuus, johon kutsuttiin kokemusasiantuntijaksi näkövammainen paralympiahiihtäjä Inkki Inola jakamaan omat vinkkinsä saavutettavaan digisisältöön.
– Haluamme palveluissamme kiinnittää tulevaisuudessa yhä enemmän huomiota saavutettavuuteen jo digitaalisten sisältöjen suunnitteluvaiheessa, ja on hienoa päästä Paralympiakomitean kautta kuulemaan konkreettisesti, miten esimerkiksi juuri näkövammaiset henkilöt pääsevät tällä hetkellä erilaisia sisältöjä käyttämään, toteaa PunaMusta Media Oyj:n Mirka Lammi.
– Kuluvan vuoden taloustilanne tuo Paralympiakomitealle omat haasteensa valtionavustuksen puuttuessa. Siksi PunaMusta haluaa olla mukana auttamassa ja tulemmekin korottamaan tukeamme tälle vuodelle, kertoo Mirka Lammi lopuksi.
Tutustu Paralympiakomitean vastuullisuusohjelmaan 2020–2025
LISÄÄ YHTEISTYÖSTÄ:
PunaMusta vastaa jatkossa Paralympiakomitean paino- ja esitysmateriaaleista