Asiantuntija-artikkelit

5 syytä valita painotuote

Markkinointikanavien määrä on nykypäivänä suuri erilaisten digi- ja somekanavien noustua perinteisten painotuotteiden rinnalle. Erilaisten markkinointikanavien viidakosta onkin tärkeää pystyä valitsemaan oman brändisi tarpeisiin sopivimmat, jotta asetetut tavoitteet sekä kohderyhmät saavutetaan mahdollisimman tehokkaasti. Huolimatta digikanavien mahdollisuuksista, fyysisellä printtituotteella on edelleen vakaa asemansa markkinoinnin maailmassa tehostamassa ja täydentämässä monikanavaista markkinointia. Lue alta viisi syytä, miksi jatkossakin painotuotteen valitseminen kannattaa.

1. OIVA APU MARKKINOINNIN TEHOSTAMISEEN

Vaikka digimarkkinointi on tehokas tapa tavoittaa kohdeyleisö, ovat painotuotteet suuressa roolissa tehostamassa markkinoinnin kokonaisuutta – erityisesti kun markkinointia halutaan kohdistaa rajatummalle joukolle. Esimerkiksi Honkarakenne hyödyntää painettua kuvastoaan digimarkkinoinnin käynnistämiseen. Kuvaston tilaamisen kautta henkilö voidaan liittää markkinoinnin automaation piiriin, joka antaa Honkarakenteelle mahdollisuuden kohdentaa digitaalista ja sosiaalisen median markkinointia tarkasti juuri rakentamisaikeissa oleville henkilöille ja vaikuttaa näin heidän ostopäätökseensä. Lopulta painotuotteen tuoma arvo voidaan todentaa myös kaupallisilla mittareilla.

2. TOIMIVAT BRÄNDISI KÄYNTIKORTTINA

Kaikki yrityksestäsi näkyvä materiaali vaikuttaa siihen, millainen mielikuva brändistäsi syntyy. Oli sitten kyseessä myymälästä kotiin tuotu esite, kotiin tilattu lehti tai postilaatikkoon jaettu suoramainos, laadukkaasti toteutettu painotuote toimii yrityksesi käyntikorttina ja kehittää osaltaan yrityksesi positiivista brändimielikuvaa. Hyvin suunniteltu sisältö ja viestiäsi tukeva ulkoasu luovat laadukkaan ja luotettavan mielikuvan brändistäsi ja saavat asiakaan pysähtymään ääreensä. Muista, että myös käytettävän paperin laadulla on väliä – paitsi laatumielikuvan takia, kestävä paperivalinta pidentää myös painotuotteen elinkaarta.

3. PAINOTUOTE JÄÄ MIELEEN

Huolimatta digimarkkinoinnin kohdennusmahdollisuuksista, se jää helposti hakuammunnaksi ja ohitetaan helposti. Rajatulle kohderyhmälle postitettu tuotekatalogi jää todennäköisesti paremmin asiakkaan mieleen kuin netin massassa vilahtava bannerimainos. Myymälästä tai messuilta mukaan napattu esite muistuttaa yrityksen tuotteista ja palveluista vielä kotonakin. Printtituotteiden erilaiset materiaalit antavat myös upeita erilaisia mahdollisuuksia erottua massasta. Erilaiset paperivalinnat, lakkaukset tai folioinnit tekevät painotuotteesta elämyksen, joka herättää asiakkaan mielenkiinnon ja muistetaan vielä pitkään.

4. YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLINEN VAIHTOEHTO

Painotuotteiden ympäristöystävällisyys on ottanut suuria harppauksia viime vuosien aikana. PunaMusta tarjoaa 100-prosenttisesti hiilineutraalin painotuotteen, joka on konkreettinen teko ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Valitsemalla hiilineutraalin painotuotteen yrityksesi viestinnällisiin tarpeisiin, kerrot samalla yrityksesi arvoista ja ympäristövastuusta.

Painamme lähes kaikki mainospainotuotteet ja viestinnän materiaalit 100-prosenttisesti hiilineutraaleina asiakkaan niin halutessa ilman lisämaksua. Tähän kuuluvat esimerkiksi käyntikortit, kutsut, julisteet, flyerit, kortit, vuosikertomukset ja vastuullisuusraportit sekä alle 10 000 kappaleen painosmäärien esitteet ja kirjat. Hiilineutraalisti painamme myös alle 3 000 kappaleen painosmäärien kuvastot, luettelot ja lehdet, pois lukien sanomalehdet.

5. OSAAVAN KUMPPANIN KANSSA SUUNNITTELU KÄY KÄDEN KÄÄNTEESSÄ

Painotuotteiden suunnittelu mielletään usein haastavaksi, aikaa vieväksi ja ammattitaitoa vaativaksi prosessiksi. Erityisosaamista ei kuitenkaan tarvita, kun hyödynnetään osaavan kumppanin asiantuntemusta. Sisältö- ja suunnittelupalvelumme auttaa, kun tarvitset apua visuaalisen suunnittelun tarpeissasi. Saat meiltä niin lehtien taitot kuin yritysilmeesi mukaisten tuotteiden suunnittelun leipäpussista tapahtumamateriaaleihin.

Jaa

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

Jätä meille yhteystietosi ja kerro, mistä palveluistamme haluaisit kuulla lisää. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä arkisin vuorokauden sisällä.

Tilaa uutiskirje

Kerromme sinulle uutiskirjeessämme upeista asiakastoteutuksista ja kuulet vinkkejä, miten hyödyntää palveluitamme. Täytä sähköpostiosoitteesi ja tilaa.

Lue lisää asiantuntija-artikkeleita