Kaikille näkyvä

Kaikille näkyvä

Saavutettavuus vaikuttaa yli miljoonan suomalaisen päivittäiseen elämään ja itsenäisyyteen. Kaikille näkyvä -kampanjan avulla haluamme edistää saavutettavuutta lisäämällä tietoisuutta ja herättämällä keskustelua aiheen ympärillä. Kampanjayhteistyössä on mukana PunaMusta Media Oyj ja Suomen Paralympiakomitea.

Saavutettavuus tukee itsenäistä ja elämyksellistä elämää

Jokaiselle suomalaiselle kuuluu tasavertainen oikeus osallistua yhteiskuntaan ja elää elämyksellistä elämää. Kaikille näkyvä -kampanjan tavoitteena on edistää saavutettavuutta ja kannustaa tuomaan niin digitaaliset kuin fyysiset palvelut kaikkien saataville, tukien yli miljoonan suomalaisen arkea ja itsenäisyyttä. Kampanjaan kuuluvien tempausten kautta haluamme lisätä tietoisuutta ja herättää keskustelua ja saavutettavuuden tärkeydestä. 

EU:n esteettömyysdirektiivin soveltamisalan laajenemisen kynnyksellä digitaalisen saavutettavuuden varmistaminen on ajankohtainen asia monille suomalaisille yrityksille. Haluammekin osaltamme kannustaa yrityksiä toteuttamaan saavutettavia ratkaisuja niin fyysisissä kuin digitaalisissa tuotteissa ja palveluissa.

Kaikille näkyvä jalkapallo-ottelu

Kaikille näkyvä -kampanjan ensimmäinen tempaus vei markkinoinnin ammattilaisia Huuhkajien kotipeliin Olympiastadionille kokemaan sen aivan poikkeuksellisella tavalla – osa matsista seurattiin silmät peitettyinä kuvailutulkkauksen avulla. Elämyksen tavoitteena oli tarjota omakohtainen kokemus siitä, miltä saavutettavuus tuntuu, mitä se todella tarkoittaa ja miksi se on tärkeää.

Tapahtuman kunniavieraina oli Suomen Paralympiajoukkueen jäsen, näkövammaisten T12-luokan pituushyppääjä Iida Lounela sekä kuvailutulkkauksen tehnyt Tuomas Törrönen

ihmislähtöisyys on saavutettavuuden ytimessä 

Teknisen toteutuksen lisäksi saavutettavuus on myös asennetta. Sen tärkeyden ymmärtää parhaiten ihmislähtöisyyden kautta, sillä saavutettavuudessa on aina kyse oikeista ihmisistä sekä heidän elämänlaatunsa parantamisesta. Oman henkilökunnan kouluttaminen ja sitouttaminen ovatkin avainasemassa saavutettavan digitaalisen palvelun kehityksessä sekä ylläpidossa, sillä vain ymmärryksen lisäämisen sekä asenteiden muuttumisen kautta saavutettavuutta pystytään oikeasti parantamaan.

Lue lisää PunaMusta yritysperheeseen kuuluvan Exoven saavutettavuusasiantuntija Sanna Kramsin ajatuksia saavutettavuuteen liittyen. 

yritysperheemme SAAVUTETTAVuuteen liittyvät palvelut

Saavutettavuusauditointi

Saavutettavuusauditoinnissa asiantuntija testaa erilaisilla työkaluilla, että verkkopalvelusi on havaittava, käytettävä ja ymmärrettävä. Saavutettavuusauditoinnit kuuluvat yritysperheeseemme kuuluvan Exoven palveluvalikoimaan. 

Julkaisut ja -lomakkeet

Teemme saavutettavat julkaisut ja lomakkeet julkisen sektorin toimijoille ja heille palveluja tarjoaville yrityksille sekä kaikille muille, jotka haluavat julkaisujensa olevan tasapuolisesti kaikkien ulottuvilla. Nämä palvelut saat PunaMustalta. 

Verkkopalvelut ja koulutukset

Rakenna saaavutettavuuden huomioiva verkkopalvelu sekä tarjoa saavutettavuuteen liittyvää koulutusta digikehittäjillesi ja sisällöntuottajillesi. Nämä palvelut löydät yritysperheeseemme kuluvan Exoven. palveluista

Lue asiantuntija-artikkeleitamme saavutettavuudesta

Lue asiantuntija-artikkeleitamme ja tutustu myös yritysperheemme erilaisiin ladattaviin materiaaleihin

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

Jätä meille yhteystietosi ja kerro, mistä palveluistamme haluaisit kuulla lisää. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä arkisin vuorokauden sisällä.

Tilaa uutiskirje

Kerromme sinulle uutiskirjeessämme upeista asiakastoteutuksista ja kuulet vinkkejä, miten hyödyntää palveluitamme. Täytä sähköpostiosoitteesi ja tilaa.